Vores vækst viser, at vi faktisk kan løse finansiel inklusion

Udgivet den 23-03-2022  |  kl. 08:12  |  

På trods af pandemien gik SPENN Technology fra 300.000 til en million unikke brugere. Og den netop offentliggjorte 2021 årsrapport viser at selskabet leverede bedre end budgetteret.

- Det er utrolige tal. Samtidig får det mig til at tænke over, hvad vi kan nå, nu hvor verden genåbner, siger CEO Jens Glasø i SPENN Technology, som er noteret på Nasdaq First North.

SPENN arbejder for at sikre finansiel inklusion og give det afrikanske marked adgang til basale finansielle tjenester gennem en brugervenlig app.

Ved hjælp af blockchain teknologi sikrer SPENN, at alle kan få en bankkonto.

- For de fleste af os andre er krypto valuta typisk et investeringsobjekt. Noget vi køber fordi vi håber det stiger i værdi - inden vi sælger det igen. I Afrika er det derimod selve løsningen på økonomisk inklusion, siger Glasø.

- Vores teknologi leverer basale bankydelser, og det giver mulighed for at opbevare sine penge sikkert - samtidig med, at de også forrentes. Vores vækst dokumenterer, at vi faktisk kan løse problemet med finansiel inklusion på verdensplan med dette, fortsætter han.

Vi udforsker nye markeder

Glasø er stolt af, at virksomheden har opnået den vækst, man ønskede - for færre penge, end der var budgetteret med i 2021, jf den netop offentliggjorte årsrapport. Han fremhæver især medarbejderne i "feltet" i Rwanda, Tanzania og Zambia som årsagen til, at det har været muligt.

- De kunne tilpasse sig, skabe trygge arbejdsforhold, og samtidig rekruttere nye brugere og styrke vores position på det afrikanske marked i en hård tid. Det er der stor respekt omkring, og indikerer, at vores vækst vil fortsætte yderligere, nu hvor samfundet genåbner, siger han.

Og væksten, mener Glasø, vil komme på både eksisterende og nye markeder. Allerede i årets første seks uger underskrev SPENN aftaler med to nye markeder - Uganda og Ghana.

Virksomheden udforsker også aktivt nye lande, og har som mål at sikre finansiel inklusion i endnu flere lande og gerne også i andre kontinenter.

Flere produkter på vej

For et par uger siden lancerede SPENN et låneprodukt, hvor de første 14 dage er helt gratis, hvis lånet betales tilbage. Tanken er at hjælpe folk, der blot skal låne penge for at starte dagen, som for eksempel taxachauffører, der skal tanke benzin.

- Pointen er at stille den nødvendige kapital til rådighed for folk, der skal have gang i hjulene. Og vi placerer risikoen der, hvor den udgør den mindste trussel, hvilket er hos den bank som vi samarbejder med. En god model for brugeren, for os - og for banken. Og responsen har været enorm. Selvom det er tidligt, og tallene er små, har vi fået flere flere lån, end vi havde forventet, siger Glasø.

Låneproduktet slutter sig til rækken af ​​nyheder SPENN har lanceret det seneste år som Opsparingskonto, adgang for USSD-telefoner (ikke-smartphones), e-handelsløsning - og meget mere.

Men skal vi tro Glasø, har SPENN masser af ideer og ambitioner.

- Mere end halvdelen af ​​Afrikas befolkning mangler stadig en bankkonto. Vi vil fortsat gøre vores for, at dette tal bliver væsentligt lavere - samtidig med at vi selv sikrer yderligere sikker og god økonomisk vækst. Jeg glæder mig rigtig meget til resten af ​​2022, slutter han.

Læs mere om SPENN her.

Følg SPENN aktien på Nasdaq First North Growth Market.

Udgivet af: NPinvestor