Obligationer/tendens: Flad start i udsigt efter ECB-udsving torsdag

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 07:16  |  

Der er lagt op til en mere eller mindre flad åbning af det danske obligationsmarked fredag ovenpå torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker ved Sydbank, i en kommentar fredag morgen.

ECB offentliggjorde torsdag, sammen med den ventede rentesænkning på 0,1 pct.point, et opkøbsprogram af obligationer for 20 mia. euro om måneden. Det udløste reaktioner i torsdagens marked, der sendte renterne ned og aktierne op.

Rentefaldet gik dog hurtigt i sig selv igen, og herhjemme sluttede den toneangivende tiårige rente 1 basispoint højere end onsdag i minus 0,54 pct.

På den anden side af Atlanten, svingede renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation torsdag mellem 1,67 og 1,80 pct, og fredag morgen finder den tiårige rente et leje på 1,79 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo.

Mathias Dollerup Sproegel hæfter sig ved, at flere investorer blev skuffede efter at have sat næsen op efter obligationsopkøb på 30 mia. euro om måneden og en større sænkning af renterne. Den positive overraskelse var dog ECB's fremtidsudsigter.

ECB har ikke længere nogen bagkant på obligationsopkøb og minusrenterne, da ECB først vil stramme igen, når inflationen er tilstrækkeligt tæt på et niveau lige under 2 pct.

Tidligere lovede ECB blot at holde renten på nuværende niveau eller lavere til og med første halvår af 2020.

- Bundlinjen er dog, at de lave renter vil være her i adskillige år endnu, siger Mathias Dollerup Sproegel.

Danmarks Nationalbank annoncerede torsdag eftermiddag, at den følger ECB's eksempel og sænker sin indlånsrente med 10 basispoint til minus 0,75 pct.

Blandt fredagens vigtigste nøgletal er augusts tal for det amerikanske detailsalg klokken 14.30, der ifølge makroanalytikeren kan sende renten ned, hvis det skuffer.

- Med en afmatning i den amerikanske industri er det vigtigt, at forbrugerne opretholder forbrugslysten, hvis den økonomiske vækst skal holde stand. Et fald i detailsalget kan give mindre rentefald i dag, skriver han.

Fra USA kommer der også en opdatering af tillidsindekset fra University of Michigan i en foreløbig udgave for september.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder