Vind: Ny USA-rekord i sigte i 2020 - trods flaskehalse

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 07:50  |  

Det amerikanske vindmarked vil også til næste år nå nye højder, og udsigten er til en installation af ny kapacitet på 14,6 gigawatt. Flaskehalse, både i logistikken og opkoblingen til forsyningsnettet, vil dog betyde, at hele 8,1 gigawatt ikke vil kvalificere sig til de fulde skatterabatter eller vil blive aflyst.

Sådan lyder konklusionen i en analyse fra Wood Mackenzie Power & Renewables, skriver Recharge News.

Konsulenthuset har tidligere peget på, at 23 gigawatt ville være under konstruktion eller sat i kommerciel drift i 2020. Projektudviklerne har til og med nytårsaften 2020 til at blive færdig og opnå 100 pct. skatterabat på projekter påbegyndt i 2016. Herefter dropper skatterabatten til først 80, så 60 og bagefter 40 pct. de efterfølgende år.

Wood Mackenzie regner med, at 6,6 gigawatt ikke vil nå at blive færdige i 2020 og vil først blive koblet op til elnettet året efter, og samtidig spås det, at projekter på 1,5 gigawatt helt vil blive skrottet.

- Manglen på tilgængelige logistiske ressourcer vil begynde at forårsage omrokeringer og forsinkelser, der vil vokse sig mere synlige i første og andet kvartal, siger Anthony Logan, senioranalytiker hos Wood Mackenzie til Recharge News.

ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder