Onsdagens obligationer: Rentefald efter inflationstal fra USA blev neutraliseret
(overskrift ændret)
Det danske obligationsmarked endte onsdag næsten uændret, efter at rentefald ud på eftermiddagen blev neutraliseret i løbet af den sidste time frem mod børslukketid.
Dagens store fokuspunkt var inflationsrapporten fra USA for november, som viste helt den ventede udvikling - og dermed en stigning i inflationen til 2,7 pct. fra 2,6 pct. måneden før.
Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation uændret i 1,83 pct., efter at den ellers var nede at vende i 1,79 pct. efter inflationstallene i USA - men siden vendte tilbage til udgangspunktet for dagen.
Cheføkonom Søren Kristensen fra Sydbank vurderer, at stigningen i de amerikanske forbrugerpriser på 0,3 pct. på månedsbasis er "lige til den høje side", hvis den amerikanske forbundsbank skal gøre sig forhåbninger om at få inflationen klemt det sidste stykke ned på 2 pct.
- Det er særligt boligposten og priserne på biler, der lige i november trækker inflationen op. Det er dog ikke noget, der bekymrer investorerne, som reagerer med at sende de amerikanske renter lidt ned i kølvandet på tallene, skriver Søren Kristensen i en kommentar.
Inflationstallene ændrer ikke på, at den amerikanske centralbank på sit møde onsdag i næste uge formentlig sænker renten yderligere, men et fortsat solidt jobmarked i USA betyder, at Søren Kristensen ikke regner med, at rentenedsættelserne kommer i en lind strøm.
- Men vi tror nu nok de skal komme, og på trods af dagens tal bliver renten nok sat ned igen i næste uge. Udsigterne for 2025 er dog mildest talt usikre, skriver han.
Torsdag er der i øvrigt rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, og det vil med al sandsynlighed byde på årets fjerde rentenedsættelse på 25 basispoint til 3,0 pct. for den ledende rente i eurozonen.
Dog holder flere økonomer døren åben for, at den svage økonomiske aktivitet i Europa vil resultere i en dobbelt så stor rentenedsættelse på 50 basispoint.
.\\˙ MarketWire
Tags: Bonds❯ Danmark❯ Market Close❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1187
- næste ›