Ørsted fravalgt i vigtig udbudsrunde i Massachusetts

Udgivet den 24-05-2018  |  kl. 06:34  |  

Vineyard Wind, der er ejet af Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid Renewables, kan kalde sig vindere af havvindudbuddet i den amerikanske stat Massachusetts.

Det betyder samtidig, at det danske energiselskab Ørsted og den amerikanske partner Eversource ikke er gået videre til kontraktforhandlingerne med projektet Bay State Wind i forlængelse af den vigtige havvindauktion i den amerikanske stat.

Vinderne blev offentliggjort onsdag aften, og her kom det frem, at Vineyard Winds bud på at opføre 800 megawatt havvind er gået videre til kontraktforhandlingerne.

Buddet var et svar på en såkaldt RFP - Request For Proposals - fra de lokale myndigheder, hvor i alt tre selskaber var i konkurrence med hinanden.

ØRSTED SER FORTSAT MULIGHEDER I USA

I december sidste år afgav Ørsted og Eversource, der har dannet et joint venture, officielle bud på, hvordan Bay State Wind-projektet kunne opføres. Det projekt blev altså ikke udvalgt, men det ændrer ikke på, at Ørsted fortsat har fokus på at udvikle havvind i USA.

- Vi indgav et bud, som vi anså som meget konkurrencedygtigt, men værdiskabende. Vi er selvfølgelig skuffede over resultatet af 83C-udbuddet, men USA er stadig et vigtigt marked for os. Med udgangspunkt i de gunstige vind- og havbundsforhold på østkysten og delstaternes stigende interesse for at udvikle grøn energi ser vi fortsat USA som en signifikant, langsigtet vækstmulighed for Ørsted.

- Sammen med Eversource arbejder vi videre med vores Bay State Wind-projekt frem mod de næste udbud i New England og New York. Ørsted fortsætter også med at udvikle på sit store Ocean Wind-projekt i New Jersey. Desuden arbejder vi med vores partner Dominion Energy på at bringe havvind til Virginia, siger Martin Neubert, der er direktør for Wind Power hos Ørsted, i en meddelelse til fondsbørsen.

GJORDE INDTOG I USA I 2015

Ørsted, der tidligere var kendt som Dong Energy, indledte i 2015 sit indtog på det amerikanske marked for havvindmøller.

I april 2015 sikrede det danske selskab sig udviklingsrettighederne til området, hvor Bay State-projektet efter planen skal udvikles, og samme år slog Ørsted også dørene op for at kontor i Boston, der er hovedstad i den amerikanske delstat Massachusetts.

I december 2016 solgte Ørsted halvdelen af Bay State Wind til Eversource, som har gode kompetencer inden for transmission af strøm.

Ørsted og Eversource vil sammen bygge det første havvindmølleprojekt i staten Connecticut i USA. Derfor indgav de to selskaber i april i år et bud på et havvindprojekt, som de har givet navnet Constitution Wind, på 200 megawatt (MW).

Dette bud var også et svar på en såkaldt RFP - Request For Proposals - fra de lokale myndigheder, og vinderbuddet vil efter planen blive annonceret i juni.

I marts fortalte Martin Neubert, der er direktør for Wind Power-divisionen hos Ørsted, til Ritzau Finans, at der i denne budrunde ikke nødvendigvis skal være tale om "stand alone"-projekter, og at der dermed var mulighed for at tænke projektet i Massachusetts ind i denne stat.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder