Ørsted og amerikansk partner byder på havvindprojekt i Connecticut

Udgivet den 03-04-2018  |  kl. 06:49  |  

Det danske energiselskab Ørsted og amerikanske Eversource vil sammen bygge det første havvindmølleprojekt i Connecticut i USA.

Derfor har de to selskaber indgivet et bud på et havvindprojekt, som de har givet navnet Constitution Wind, på 200 megawatt (MW) i den amerikanske stat, oplyser Ørsted i en meddelelse.

Projektet vil komme til at ligge 65 mil fra kysten i New London.

Buddet er et svar på en såkaldt RFP - Request For Proposals - fra de lokale myndigheder, og vinderbuddet vil blive efter planen blive annonceret i juni.

Hvis selskaberne vinder budrunden, skal Ørsted stå for udviklingen og konstruktionen af projektet på havet, mens Eversource skal udvikle og konstruere transmissionssystemet på land.

Inkluderet i buddet til myndighederne er flere detaljer om projektet, som Ørsted og Eversource venter vil tilføje en værdi til Connecticuts økonomi på 93 mio. dollar. Projektet, der kan blive på omkring 200 megawatt (MW), vil kunne forsyne 100.000 hjem med strøm.

Det danske energiselskab har allerede tidligere oplyst, at det ville deltage i budrunden i Connecticut.

I marts fortalte Martin Neubert, der er direktør for Wind Power-divisionen hos Ørsted, til Ritzau Finans, at der i denne budrunde ikke nødvendigvis skal være tale om "stand alone"-projekter, og at der dermed er mulighed for at tænke projektet i Massachusetts, som selskabet også har afgivet et bud på, ind i denne stat også.

Ørsted og Eversource lancerede partnerskabet i december 2016, hvor de to energiselskaber gik sammen for at udvikle et bud på havvindmølleprojektet Bay State Wind i staten Massachusetts. I december sidste år afgav selskaberne et officielt bud på, hvordan netop det projekt kan opføres.

Efter planen tager myndighederne i Massachusetts i løbet af april en beslutning om, hvilke projekter der er gået videre til de efterfølgende kontraktforhandlinger.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder