Ørsted sejrer i New Jersey: Foretrækkes til 1,1 GW havvind

Udgivet den 21-06-2019  |  kl. 23:19  |  
Arkiv: Foto

Ørsted er blevet valgt som foretrukken tilbudsgiver til New Jerseys første havvindmøllepark.

Det bekræfter selskabet i en meddelelse fredag eftermiddag.

- New Jerseys Board of Public Utilities (NJBPU) har valgt Ocean Wind - et havvindmølleprojekt foreslået af Ørsted med støtte fra Public Service Enterprise Group (PSEG) - til at forhandle en 20-årig OREC-aftale (Offshore Wind Renewable Energy Credit) til en havvindmøllepark med en kapacitet på 1.100 MW, lyder det i meddelelsen fra Ørsted.

Ocean Wind kommer til at ligge ud for Atlantic Citys kyst og bliver New Jerseys første store havvindmøllepark.

Såfremt Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning, forventes havvindmølleparken at stå færdig i 2024, skriver det danske energiselskab endvidere.

Selskabet skriver, at det med fredagens udmelding har sikret sig en udbygningsportefølje af havvind i USA med en samlet kapacitet på 2 GW, der skal færdiggøres i perioden 2022-2024.

Parken vil forsyne omkring en halv million husstande i New jersey og skabe mere end 3000 arbejdspladser årligt i løbet af udviklingsfasen og konstruktionsfasen. Energikoncernen arbejder samtidig videre med sine planer om at etablere en drifts- og vedligeholdelsesbase i Atlantic City.

- Vi ser frem til at opføre Ocean Wind, der bliver den første havvindmøllepark i USA på over 1 GW, og som vil bidrage væsentligt til guvernør Murphys ambitiøse mål for vedvarende energi, siger koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore Martin Neubert i meddelelsen.

Thomas Brostrøm, der er administrerende direktør for Ørsted US Offshore Wind og landechef for Ørsteds aktiviteter i Nordamerika, mener, at det er en stor fordel for New Jersey, at komme tidligt i gang med projektet.

- På mange områder er New Jersey og USA ikke så langt på omstillingen fra konventionelle energiformer til mere vedvarende og grønne energiformer, siger han til Ritzau.

- Så det her er en milepæl i forhold til at satse mere på grøn energi og havvind. Når man har kysten som sin nabo, så er havvind oplagt som forsyningskilde

- Det er stort for os og et væksteventyr, vi er ude på, siger han og fortæller, at Ørsted har brugt de sidste fire år på at etablere sig på det amerikanske marked.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder