Ørsted vælger GE som leverandør til to amerikanske havvindparker

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 14:15  |  

(Opdateres)

Ørsted har valgt GE Renewable Energy som foretrukken leverandør til to af den danske energikoncerns havvindparker i USA. Det oplyser Ørsted torsdag eftermiddag.

Ørsted vil bruge GE's Haliade-X 12 MW-havvindmølle til parkerne, forudsat at alle de nødvendige projektgodkendelser falder på plads.

Den danske energikoncern skal bruge havvindmøllerne i Skipjack ud for Maryland, hvor der skal bruges 100 megawatt (MW), og Ocean Wind ud for New Jersey, hvor der skal bruges 1100 MW. De to parker ventes at sætte i drift i henholdsvis 2022 og 2024.

- Vi ser frem til at bringe den næste generation af havvindmøller på markedet. Vi er glade for GE's langsigtede engagement i havvind og for at indgå partnerskab med dem på vores midtatlantiske projekter, siger Martin Neubert, der er direktør for Ørsteds havvindforretning.

Hos GE er koncernchef Jerome Pecresse tilfreds med at blive valgt:

- Som denne meddelelse viser, har betydelige investeringer i teknologiinnovation med inddragelse af alle relevante ressourcer hos GE bragt os i en position, hvor vi kan hjælpe vores kunder med at reducere prisen på energi fra havvind, som er en grøn og stabil energiform, der findes i rigelige mængder. Vi takker Ørsted for tilliden, lyder det fra ham i pressemeddelelsen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder