Østrigsk Apple-leverandør banker i vejret

Udgivet den 29-01-2018  |  kl. 12:33  |  

Den østrigske chip- og sensorproducent AMS har en god dag på den schweiziske børs, hvor selskabet er noteret, efter at det mandag morgen kom med foreløbige resultater for 2017 og opjusterede forventningerne til salget de kommende år.

Ved middagstid er aktien steget 18,3 pct. til 90,60 schweizerfranc efter meddelelsen, der bød på en rekordhøj omsætning i 2017 på 1,1 mia. euro og nye, højere mål frem til udgangen af 2019.

Tidligere ventede selskabet for 2016-2019 en gennemsnitlig årlig vækstrate på mindst 40 pct., men en voksende ordreborg får nu AMS til at vente en årlig vækst på 60 pct. gennemsnitligt i perioden.

Det svarer til en forventning om en omsætning på mindst 2,2 mia. euro i 2019.

AMS leverer blandt andet chips til Apples iPhone X, og ifølge Bloomberg News afblæser den stigende vækst hos østrigerne den frygt, der har været for, at der ikke er den store efterspørgsel på den nye iPhone, der blev sendt i handlen i september 2017.

Det østrigske selskab leverer den chip, som Apple bruger i sine telefoner til at genkende ansigter - såkaldt 3D-sensing.

Dagens kursstigning kommer tiltrængt efter store fald i sidste uge, herunder et fald på 9 pct. onsdag, da JPMorgen sænkede anbefalingen af selskabet til "neutral" fra "overvægt".

Den ændrede anbefaling var ifølge ProactiveInvestors begrundet i, at AMS - efter finanshusets smag - er for eksponeret mod Apple.

- Faldet i iPhone X-ordrerne vil formentlig få betydning for AMS kortsigtede forventninger og aktiens udviking, skrev JPMorgan analytikerne ifølge ProactiveInvestors.

Aktien i Apple falder i formarket med 0,4 pct. til 170,8 dollar.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder