”Dogs of the Dow” - udbyttebetalende aktier

Udgivet den 10-11-2014  |  kl. 09:57  |  

”Dogs of the Dow” - udbyttebetalende aktier

Investering i amerikanske udbyttebetalende aktier har vist sig historisk af være gunstigt og give et godt og forholdsvist stabilt afkast. Der investeres her i aktier i det amerikanske Dow Jones Index.

Investering i ”Dogs of the Dow” er forholdsvis simpelt. Efter aktiemarkedet lukker på den sidste dag i året, investeres i ”5 small dogs” eller ”10 dogs” ud af de 30 aktier, der har den højeste udbytteprocent i Dow Jones Industrial Average, . Gentag disse trin hvert eneste år. Det var det!

Hvis det er en simpel og let strategi du søger, bliver det ikke simplere. Du skal blot investerer i nævnte aktier og lade dem ligge i et kalenderår fra 1. januar til 31 december!

Der er to variationer af ”Dogs of the Dow”. Den ene har historisk givet bedre afkast end den anden. Men ingen højere udbytte uden forhøjet risiko.

Hermed de to strategier:

”10 Dogs of the Dow”

På den sidste børsdag i året vælges de 10 aktier som giver det højeste udbytte. Køb dem den 1. januar og behold dem til 31 december hvor de sælges!

”5 Small Dogs of the Dow”

På den sidste børsdag i året vælges de 10 aktier som giver det højeste udbytte. Ud af de 10 aktier købes de 5 med den laveste pris. Køb dem den 1. januar og behold dem til 31 december hvor de sælges!

Afkastet på ”5 Small Dogs of the Dow” har historisk været 20,9 % I snit siden 1973! ”10 Dogs of the Dow” har været en anelse lavere.

Hvorfor så ikke bare købe ”5 Small Dogs of the Dow” hvert år? Simpelt. Spredning er også her en vigtig ting. Volatiliteten er simpelthen mindre i ”10 Dogs of the Dow”.

Omkostninger ved denne strategi

Eftersom du kun køber hhv. 5 eller 10 aktier er det kun handelsomkostningerne som skal betales ved køb og salg.

Historiske afkast.

Det er vigtigt at huske at selvom denne strategi historisk har givet gode afkast, er det ingen garanti for at den vil virke fremover. Over de sidste 20 år, har der været år hvor de to strategier har givet dårligere afkast en Dow Industial Average, DJI.

 

Ansvarsfraskrivelse:

Der er ikke noget I denne artikel, der skal betragtes som investeringsrådgivning eller opfordring til køb af vise aktiver. Artiklens indhold er af general karakter og kan være egnet eller uegnet for den enkelte investor. Alle investorer opfordres til at søge personlig målrettet rådgivning hos certificeret rådgiver.

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
24/05/18

 
0,00%
 
06:58:01

 
0,00%
 
24/05/18

 
0,00%
 
06:58:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder