Aarsleff/CEO: Det har været det bedste halvår i firmaets historie

Udgivet den 27-05-2019  |  kl. 14:18  |  

Den administrerende direktør i entreprenørkoncernen Per Aarsleff tør godt kalde det første halve år af det skæve regnskabsår 2018/2019 for det bedste i virksomhedens historie på trods af, at engangsomkostninger til voldgiftssagen hev i den negative retning.

- Det har været et rigtig godt første halvår, som jeg faktisk tror er det bedste i firmaets historie, selv efter vi har haft den her voldgiftsdom og afholdt omkostninger til den, siger Jesper Christian Jacobsen om halvårsregnskabet til Ritzau Finans.

Omkostningerne til voldgiftssagen afholdt selskabet i første kvartal, og de var på 72 mio. kr. Driftsresultatet for det første halve år eksklusive omkostninger til sagen endte på 208,9 mio. kr. i forhold til 178 mio. kr. i samme periode sidste år

Han fremhæver i den forbindelse segmenterne Anlæg og Byggeri, Rørteknik samt Fundering, som de tre, der har bidraget positivt til udviklingen.

Den høje aktivitet fik samtidig selskabet til at opjustere sine forventninger til 2018/2019, hvor det nu venter et EBIT på 480 mio. kr. mod før 460 mio. kr. og en omsætningsvækst på 7 pct. i forhold til tidligere 5 pct.

Ifølge direktøren er der særligt to områder, hvor der har været høj aktivitet og øget travlhed.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft rigtig travlt særligt med havneudvidelser og de store byggerier specielt i Aarhus og København, som fylder meget, siger Jesper Christian Jacobsen.

Udover de nævnte segmenter bidrog jernbaneaktiviteterne også til væksten. Omsætningen for det første halve år endte på 6374,4 mio. kr. mod 5532,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

FORTSAT HØJ AKTIVITET

Ifølge direktøren er de fleste af projekterne langvarige projekter, som han godt kan se fortsætte et stykke tid endnu, da han ikke ser tegn på, at aktiviteten i branchen skulle være faldene.

- De her meget store byggerier, som fylder i København og Aarhus, kan vi se fortsætte en rum tid endnu. De projekter, vi har i porteføljen, har en horisont, der rækker lidt frem endnu, og der er fortsat en efterspørgsel i markedet efter de her projekter, siger direktøren.

- Byggerier og havneudvidelser ligger i indeværende år på et højt niveau. Vi kan fortsat se et højt aktivitetsniveau fremadrettet dog med længst horisont for byggerierne, fortsætter han.

Investorerne har også belønnet regnskabet ved at sende aktien op med 40, pct. til 236,50 kr. mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder