Aktier/åbning: B&O-aktie belønnes for regnskab i grønt marked

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 09:13  |  
Maesk

Bang & Olufsen har torsdag morgen fremlagt regnskab for sit tredje kvartal, og det belønner markedet ved at sende aktien op med 7 pct.

I C25 ligger Netcompany og DSV sig i spidsen uden selskabsspecifikke nyheder. Men også Mærsk B-aktien stiger pænt efter et løftet kursmål fra den britiske bank HSBC.

I bunden finder vi derimod Danske Bank, som tager et sænket kursmål fra Morgan Stanley med sig ind i torsdagens handel.

Maersk Drilling har også tur i den torsdag, efter selskabet kunne berette om en stor kontrakt i Ghana forud for dagens åbning.

C25-indekset stiger samlet set med 0,5 pct. til 1687,22 efter onsdag at være faldet med 1 pct. til 1679,70.

Bang & Olufsen kom ud af tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår 2020/21 med en stigende toplinje, som er vokset med 13,9 pct. i forhold til samme kvartal i 2019/20. Salget viste fremgang i samtlige regioner.

Bang & Olufsen fastholdt samtidig forventningerne til salg og driftsindtjening, efter selskabet opjusterede forventningerne tilbage i december sidste år.

Onsdag aften kunne Ørsted meddele, at selskabet har vundet kontrakter til kæmpe havmølleparker i Polen. Det drejer sig om Baltica 3 og Baltica 2, som skal udvikles, opføres og drives i et ligeligt ejet joint venture mellem Ørsted og PG.

Morgan Stanley vurderede forud dagens åbning, at kontrakten ville give en positiv markedsreaktion, da den er skridt på vejen mod målet om at sikre sig vundne kontrakter for 6 GW i nettokapacitet i år.

Ørsted-aktien stiger 0,6 pct. til 1029 kr., og stigningen er dermed på linje med det generelle marked.

Kontrakten får ikke indflydelse på Ørsteds forventninger til 2021. Også forventningerne til investeringsniveauet i 2021 fastholdes, fremgik det af en meddelelse fra energimastodonten.

Maersk Drilling har sikret sig en boringskontrakt i Ghana til en værdi af 370 mio. dollar med Tullow Oil Ghana.

Det skriver Maersk Drilling i en meddelelse torsdag, efter at selskabet annoncerede kontrakttildelingen i starten af februar i år.

Drilling-aktien stiger med 2,5 pct. til 275,80 kr.

NYE KURSMÅL TIL DANSKE, CARLSBERG OG MÆRSK

Derudover er der tikket en række nye kursmål ind til henholdsvis Danske Bank, Carlsberg og Mærsk.

Mærsk har fået løftet sit kursmål til 19.300 kr. fra 17.000 kr. hos finanshuset HSBC. Det fremgår af data fra Bloomberg. Anbefalingen er fortsat "køb".

Det nye kursmål indikerer et potentiale på 28,1 pct. i forhold til lukkekursen onsdag, hvor Mærsks B-aktie steg 2 pct. til 15.070 kr.

Mærsk-aktien lægger torsdag fra land med 0,8 pct. til 14.160 kr.

Danske Bank får skåret sit kursmål af Morgan Stanley til bare 85 kr. fra 109 kr., viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er uændret "undervægt".

Danske Bank er torsdag åbnet med et fald på 0,8 pct. til 123,50 kr.

Carlsberg har fået løftet sit kursmål hos Carnegie med lige under 5 pct. til 1150 kr. fra 1100 kr. Anbefalingen er uændret "køb", viser data fra Bloomberg News.

Bryggeriaktien stiger 0,4 pct. til 1004 kr.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder