Aktier/åbning: Carlsberg dumpes i surt marked efter sænket anbefaling

Udgivet den 28-11-2022  |  kl. 09:05  |  
Aktie tabel

Bryggeriet Carlsberg er under pres på børsen i København fra starten af mandagens handel, hvor humøret overordnet set er til den svage side.

Mismodet er særligt udløst af fortsatte demonstrationer i Kina mod regeringens nultolerancepolitik over for covid-19 efter en dødsbrand, der kostede 10 menneskeliv - angiveligt blandt andet på grund af de strenge restriktioner, der gjorde det umuligt at forlade hjemmet.

Protesterne skaber nervøsitet, fordi det giver bekymringer om, hvordan linjen fremover vil være fra myndighederne, der normalt ikke ser med milde øjne på demonstrationer. Samtidig er de officielle smittetal fortsat stigende.

- De omfattende kinesiske protester mod den skrappe covid-19-restriktionspolitik sætter en negativ tone fra ugens start. Smittetallene er på det højeste siden starten af coronapandemien. Det øger risikoen for flere forstyrrelser af de kinesiske forsyningskæder og lægger en potentiel dæmper på den kinesiske forbrugsefterspørgsel, skriver Jyske Bank i en morgenkommentar mandag.

Efter få minutters handel falder C25-indekset med 0,6 pct. til 1667,72 oven på et plus på 0,1 pct. fredag og en samlet stigning på 1,9 pct. over sidste uge.

CARLSBERG PRESSET AF SÆNKET ANBEFALING

Blandt enkeltaktierne er der opmærksomhed til blandt andet Carlsberg, efter at bryggeriet har måttet se sin anbefaling hos amerikanske JPMorgan blive sænket til "undervægt" fra "neutral".

Samtidig er kursmålet blevet reduceret til 800 kr. fra 925 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Carlsberg falder med 1,5 pct. til 888,20 kr. mandag morgen.

Analysenyt er der også til Genmab, der har fået sænket anbefalingen af Jyske Bank til "hold" fra "køb".

Kursmålet er dog i samme ombæring blevet løftet til 3400 kr. fra 2850 kr.

Årsagen er, at Genmab-aktien er steget med over 50 pct. siden maj, hvor banken ændrede sin anbefaling til "køb".

Det betyder også, at Genmab nu samlet set er steget med omtrent 20 pct. i år

Mandag morgen falder Genmab-aktien med 0,4 pct. til 3158 kr.

WSA-REGNSKAB GIVER FOKUS TIL BØRSNOTEREDE PEERS

Også Demant og GN kan få opmærksomhed efter et årsregnskab fra fusionsselskabet WS Audiology, der noterede sig pæn vækst i regnskabsåret 2021/22, men måtte se sin bundlinje falde til et stort underskud.

Selskabet mærker i tråd med både GN Hearing og Demant pres på markedet på baggrund af den høje inflation og en vigende forbrugertillid.

For indeværende regnskabsår venter WS Audiology en lav encifret organisk vækst og en lille fremgang i den rapporterede EBITDA-margin.

Demant falder 0,1 pct. til 211,30 kr., og GN bakker med 0,4 pct. til 171,40 kr.

For luftfartsselskabet SAS er der også stadig grus i maskineriet i forhold til at nå til enighed om en ny aftale med det norske kabinepersonale.

Det rapporterer nyhedsbureauet NTB med henvisning til Elin Roverudseter, der er formand for Kabinansattes Forbund, skriver Ritzau.

SAS-aktien falder med 1,7 pct. til 0,42 kr. mandag morgen.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯