Aktier/åbning: Coloplast tynges af udbyttebetaling i rødt eliteindeks

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 09:27  |  
DSV - Logistik

Medicoselskabet Coloplast tynges fredag morgen af, at retten til et udbytte til aktionærerne i selskabet på 12 kr. per aktie fragår.

Aktien falder 1,5 pct. til 791,40 kr. efter de første handler - svarende til et fald på 11,20 kr.

Udover udbyttet har Morgan Stanley hævet kursmålet for aktien til 788 kr. fra 619 kr. og gentaget anbefalingen "ligevægt".

Samlet peger C25 ned med et fald på 0,1 pct. til 1232,00. Indekset er næsten delt på midten med faldende og stigende aktiekurser.

Danske Bank steg 3,4 pct. torsdag efter opjustering af årets ventede overskud. Fredag er optimismen kølnet, og aktien falder med 0,4 pct. til 94,34 kr.

Siden torsdagens opjustering har Bank of America - Merrill Lynch sænket sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Også Nordea er blevet set efter i sømmene af den amerikanske storbank - men med omvendt resultat. Her hæves anbefalingen til "køb" fra "neutral".

Nordea stiger 1,6 pct. til 48,50 kr. fra start fredag.

Med i toppen af indekset ligger DSV Panalpina, der har fået hævet kursmålet af Nordea, som nu ser det langsigtede kurspotentiale for aktien i transport- og logistikselskabet på 850 kr. mod før 750 kr.

I samme omgang fastholdes købsanbefalingen, fremgår det af data fra Bloomberg News.

DSV Panalpina stiger 0,9 pct. til 748 kr. og udgør toppen af C25 sammen med A- og B-aktierne i A.P. Møller-Mærsk, der stiger med henholdsvis 1 pct. til 9110 kr. og 0,9 pct. til 9746 kr. uden bagvedliggende nyheder.

SAS FORTSÆTTER I LAVERE LUFTLAG

SAS-aktien falder efter de første handler med 2,1 pct. til 11,84 kr. og fortsætter dermed torsdagens fald, der dog var markant højere med et minus til aktiekursen på 15,3 pct.

Det kom i kølvandet af luftfartsselskabets årsregnskab for 2018/19. Modtagelsen var negativ med udgangspunkt i selskabets afdæmpede forventninger til første kvartal af indeværende regnskabsår.

Fredag kommer der så trafiktal for november, hvilket giver det første prej om, hvordan det nye regnskabsår er blevet skudt i gang.

Norske DNB har i øvrigt sænket sin anbefaling af SAS til "hold" fra "køb" efter regnskabet, skriver Reuters.

Tilbage i C25-regi må Ørsted se sig slået af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der sammen med partneren Avangrid har vundet et bud om at levere havvindenergi til den amerikanske stat Connecticut.

De to partnere har gennem deres fælles selskab, Vineyard Wind, vundet med projektet Park City Wind på 804 megawatt, og det er sket foran bud fra projekter anført af Ørsted og Shell, skriver Bloomberg News.

Ørsted stiger med 0,4 pct. til 627,20 kr. fra start fredag.

Ud over de selskabsspecifikke nyheder vil opmærksomheden rette sig mod den anden side af Atlanten, hvor der klokken 14.30 dansk tid kommer tal for jobskabelsen uden for landbruget.

Lander tallet højere end ventet, kan det give humøret på de finansielle markeder et løft med blandt andet stigende aktiekurser.

Derudover kan nyt fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina - som altid - rykke markedet. På positivsiden fra den front tæller det fredag, at Kina angiveligt arbejder på undtagelser til told på import af amerikansk svinekød og sojabønner fra USA.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder