Aktier/åbning: Danske Bank i top i grøn åbning dagen før regnskab

Udgivet den 22-07-2021  |  kl. 09:13  |  
Arkiv: Foto

Der er positive stemning på det danske aktiemarked ved åbning torsdag, hvor ISS og Netcompany lægger sig i spidsen. Også Danske Bank blander sig i toppen forud for selskabets regnskab, der offentliggøres fredag.

Efter få minutters handel stiger C25-indekset 0,2 pct. til 1908,095.

Aktiemarkedet blev allerede løftet herhjemme i løbet af onsdag, mens amerikanerne tog hul på de positive tendenser tirsdag.

Mandag var ellers en rød dag flere steder rundt om i verden, fordi fornyet frygt for udbredelsen af Delta-varianten - og konsekvenserne heraf - fik investorerne til at søge mod obligationsmarkedet.

- Solide regnskaber og en erkendelse af at have været for pessimistiske omkring deltavarianten løfter aktiemarkederne igen. De sikre havne, statsobligationer, bliver igen forladt lidt, og renten stiger, skriver Jyske Bank i en kommentar til dagens forventede handel.

Stemningen ventes dog ikke at blive helt så positiv torsdag, som det var tilfældet onsdag, skriver banken.

Det danske eliteindeks C25 endte onsdag 1,7 pct. højere i 1904,63.

STORBANKERNE I VÆLTEN

Den nordiske storbank Nordea har fået hævet kursmålet af en række finanshuse. Ændringerne kommer i kølvandet af bankens solide regnskab for årets andet kvartal onsdag morgen.

Nordea kom ud af kvartalet med et langt større nettooverskud end end ventet af analytikerne og udlodder mia. udbytte til aktionærerne.

Der er givet hævet kursmål fra britiske Barclays, der øger til 78,10 kr. fra 68,41 kr., mens anbefalingen fastholdes på "ligevægt". Jyske Bank hæver Nordeas kursmål til 80 kr. fra 75 kr. og holder fast i anbefalingen "køb", fremgår det af en analyse.

Også svenske SEB har løftet kursmålet - her til 112 svenske kr. fra svenske 110 kr., svarende til 81,26 kr. fra 79,81 kr.

Nordea stiger ved åbning 0,7 pct. til 72,36 kr.

Danske Bank lænede sig onsdag op ad konkurrenten Nordea, hvis regnskab for andet kvartal var præget af vækst på samtlige poster. Det smittede af på aktiekursen hos Danske Bank, ser steg 3,3 pct. forud for bankens egen regnskab, der selv offentliggøres fredag.

Danske Bank åbner 1,1 pct. højere til 112,95 kr.

Også Ringkjøbing Landbobank har fået et nyt kursmål, der er blevet hævet til 750 kr. fra 710 kr. af Danske Bank. Anbefalingen er fortsat "køb" ifølge data fra Bloomberg.

Aktien stiger 1,5 pct.til 688 kr. ved åbning.

NOVO FÅR INDLEDT DÆKNING

Medicinalkoncernen Novo Nordisk er kommet med i dækningen hos investeringsbanken Cowen, som har indledt med en neutral anbefaling - market perform - af Novo-aktien. Kursmålet er til en start sat til 596 kr.

Onsdag lukkede Novo Nordisk i rekorden 560 kr. efter en stigning på 1,3 pct., men torsdag morgen falder aktien ved åvning 0,9 pct. til 554,90 kr.

TAL FRA ISLANDSKE ÖSSUR

Islandske Össur, der er noteret i Danmark, har fremlagt regnskab for andet kvartal torsdag morgen. Både omsætning og nettoresultat voksede markant, og selskabet fastholder forventningerne til hele året, hvor der ventes en organisk salgsvækst på 10-15 pct. samt en driftsmargin før særlige poster på 21-23 pct.

Össur stiger ved åbning 1,3 pct. til 48 kr.

/ritzau/FINANS

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder