Aktier/åbning: Danske Bank og Nordea falder oven på regnskaber

Udgivet den 18-07-2019  |  kl. 09:09  |  
Arkiv: Foto

Danske Bank og Nordea løber med overskrifterne på det danske aktiemarked torsdag, hvor eliteindekset, C25, er startet 0,4 pct. lavere i indeks 1127,44.

Den let negative stemning følger efter indeksfald i USA onsdag, som siden er blevet fulgt op af brede fald i Asien torsdag. Med til at hive stemningen ned på det amerikanske aktiemarked var flere skuffende regnskaber.

Herhjemme er både Danske Bank og Nordea kommet med regnskaber for andet kvartal, og efter kort tids handel ligger Danske Bank 0,6 pct. lavere i 101,30 kr., samtidig med at Nordea bakker med 3,4 pct. til 47,48 kr.

Hos Nordea viste regnskabet et mindre nettooverskud end ventet og også et mindre overskud end i den tilsvarende periode sidste år.

For helåret fastholder Nordea dog forventningerne, der går på lavere omkostninger end i fjor samt nedskrivninger på et lavt niveau omkring gennemsnittet for sidste år. Men banken vil revidere de finansielle mål - herunder kapital- og udbyttepolitik - i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Danske Banks regnskab kom som ventet ikke med de store overraskelser, da banken i starten af juli nedjusterede forventningerne og samtidig offentliggjorde foreløbige kvartalstal.

Torsdagens resultater ligger meget tæt op ad de foreløbige, både hvad nettoresultat, nedskrivninger og samlede indtægter angår, og banken ser fortsat et overskud efter skat på 13-15 mia. kr. i 2019.

Danske Banks nye administrerende direktør, Chris Vogelzang, vil vende tilbage med en langsigtet plan senere på året.

TOPDANMARK OGSÅ MED REGNSKAB

Forsikringskoncernen Topdanmark blander sig i regnskabsstrømmen ved middagstid. Investorerne vil se, om koncernen klarer sig lige så godt som kollegaen Tryg, der overraskede for nylig med solide kvartalstal.

Ifølge estimater, Topdanmark selv har indsamlet fra analytikerne, ventes selskabet at have præsteret et nettooverskud på 382 mio. kr. i andet kvartal mod 345 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Topdanmark starter torsdag med at falde 0,6 pct. til 371 kr.

Genmab har natten til torsdag offentliggjort prisen på de aktier, selskabet vil notere i USA. En Genmab-ADS (American Depositary Shares) kommer til at modsvare en tiendedel Genmab-aktie og bliver udbudt til 17,75 dollar. Det kan omregnes til en aktiekurs på omkring 1180 kr.

Genmab indleder torsdagens danske handel 1,1 pct. lavere i 1203 kr.

DSV'S OPKØB BAKKER PÅ INDTJENINGEN

DSV har torsdag kunnet se Panalpina, som det danske selskab er ved at overtage, offentliggøre et regnskab for første halvår, der viser et overskud på 34 mio. schweizerfranc mod 36,1 mio. franc i samme periode sidste år.

Den danske fragtvirksomhed har i øvrigt opnået accept fra 88,27 pct. af aktierne i Panalpina i forbindelse med fusionen mellem de to.

DSV starter torsdag med at falde 0,7 pct. til 647 kr.

Biotekselskabet Orphazyme er klar til at køre et fase-3-forsøg igennem før tid, da selskabet har fundet de patienter, der skal til for at teste selskabets middel mod en fremadskridende nervesygdom, der rammer de motoriske nerver i hjerne, hjernestamme og rygmarv.

Aktien i Orphazyme indleder med en stigning på 3,6 pct. til 57,40 kr.

Endelig kommer der torsdag regnskab for andet kvartal fra investeringsselskabet Smallcap DK. Før det ligger aktien uændret i 10 kr.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,13%
 
20/08/19

 
7,71%
 
11:29:01

 
4,34%
 
20/08/19

 
3,54%
 
11:29:01

 
1,94%
 
11:29:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder