Aktier/åbning: DSV løftes i lysegrøn start efter lukket milliardhandel

Udgivet den 19-08-2019  |  kl. 09:15  |  
Pandora - Smykker

De danske aktier har indledt endnu en tung regnskabsuge med små stigninger mandag morgen.

Her fortsætter C25-indekset frem med 0,4 pct. til 1124,47 efter godt ti minutters handel efter fredagens stigning på 1,9 pct. Blandt fokusaktierne er DSV, der har afsluttet sit opkøb af schweiziske Panalpina.

Fredag var det blandt andet udsigt til mulig finanspolitisk stimuli i Tyskland, der var med til at skabe god stemning, og samtidig er den store panik omkring mulig recession i USA, der midt på sidste uge prægede markederne tungt, igen ved at aftage.

Det sker, efter at rentekurven i USA igen er stejlet, idet den tiårige rente fredag steg, mens den toårige rente faldt en spids. Endelig er der også igen mere positiv stemning omkring handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, som ifølge førstnævntes præsident, Donald Trump, forløber godt.

- Trump har blandt andet tweetet, at forhandlingerne med Kina forløber godt. Det har været med til at løfte stemningen. Derudover kommer stigningerne efter nogle dage i sidste uge med ganske markante aktiekursfald, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

DSV VENTER MILLIARDSYNERGIER FRA OVERTAGELSE

DSV oplyser mandag morgen, at transport- og logistikselskabet har gennemført overtagelsen af schweiziske Panalpina.

Og det danske selskab venter på sigt at kunne skabe 2200 mio. kr. i årlige omkostningssynergier gennem opkøbet. Synergierne ventes at få fuld effekt i 2022 og vil hovedsageligt komme fra konsolidering af drift, logistikfaciliteter, administration og it-infrastruktur, fremgår det af en meddelelse.

De samlede transaktions- og integrationsomkostninger ventes at svare til et års omkostningssynergier.

- Disse omkostninger vil løbende i integrationsperioden blive indregnet i resultatopgørelsen under særlige poster, skriver DSV i en meddelelse.

Transaktionen forventes at bidrage til en stigning i resultat per aktie (udvandet og justeret) senest i 2021, og den sammenlagte virksomheds overskudsgrad ventes i 2022 at være "løftet hen imod DSV-koncernens nuværende niveau."

Som konsekvens af integrationen flytter DSV sit regnskab for tredje kvartal til den 1. november, og næste år venter selskabet at søsætte nye langsigtede mål for den samlede koncern.

Inklusive effekten af IFRS 16-regnskabsreglerne har Panalpina en samlet værdi på 37 mia. kr., fremgår det.

DSV-aktien stiger 0,8 pct. til 639,20 kr. efter et plus på 2,8 pct. fredag.

PANDORA OG JYSKE LADER OP TIL REGNSKABER MED FREMGANG

For investorerne med hang til aktier i smykkeselskabet Pandora og Jyske Bank er mandag sidste chance for at positionere sig, inden de to tirsdag sætter tal på andet kvartal og første halvår.

Jyske Bank stiger med 0,9 pct. til 196,30 kr. fra start, og Pandora går 1,7 pct. frem til 230,20 kr.

Blandt elitepapirerne er også Novozymes i søgelyset, da amerikanske JPMorgan har løftet sin anbefaling af den aktie til "neutral" fra "undervægt".

Novozymes stiger 0,9 pct. til 280,50 kr. i den tidlige handel.

Vestas har omvendt fået sænket sit kursmål hos svenske Handelsbanken til 475 kr. fra 510 kr., mens den negative anbefaling "sælg" er fastholdt.

Vindmølleaktien stiger 0,4 pct. til 507,20 kr. efter et marginalt plus fredag og stor tilbagegang på de fem foregående handelsdage.

Allerøverst i C25 er Maersk Drilling - på børsen handlet som The Drilling Company of 1972 - med en stigning på 2,7 pct. til 385,20 kr.

Det kan hænge sammen med en pæn stigning i oliepriserne mandag morgen.

SMÅ BANKER KOMMER MED REGNSKABER

Fra regnskabsfronten er de eneste højdepunkter mandag tal fra Jutlander Bank og Lån & Spar Bank, der begge sætter tal på andet kvartal og første halvår.

Jutlander Bank stiger 2,3 pct. til 180 kr. i mandagens tidlige handel, og Lån & Spar Bank er uændret i 448 kr. efter de første handler.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder