Aktier/åbning: Let positiv åbning med Genmab og Novo i top

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 09:16  |  
SAS

Genmab og Novo Nordisk fører an i et svagt positivt C25-indeks.

Novo Nordisk er i fokus, efter at den franske konkurrent Sanofi har meddelt, at diabetes ikke længere vil være en del af selskabets fokusområde. Genmab har holdt præsentation og indhenter et efterslæb i forhold til slutnoteringen i USA.

Det toneangivende C25-indek ligger marginalt højere i 1234,27 efter godt fem minutters handel. Mandag faldt indekset 0,5 pct.

Novo Nordisk stiger 0,7 pct. til 387,30 kr. efter sent mandag at have fået nyt fra franske Sanofi, der konkurrerer med Novo på markedet for diabetesbehandling.

Sanofi vil i fremtiden fokusere på blandt andet kræftbehandling og blødersygdomme, mens diabetes ikke længere er en del af medicinalgigantens fokusområde. Diabetesmidlet Efpeglenatid, der var en potentiel konkurrent til Novo Nordisks Ozempic, da midlet ligeledes er til dosering én gang ugentligt, var ellers på vej ind i afgørende fase 3-studier, men de droppes nu af det franske selskab.

GENMAB INDHENTERHAR USA-EFTERSLÆB

Genmab har natten til tirsdag præsenteret tidlige kliniske data med duobody-lægemiddelkandidaten CD3xCD20, som er i fase 1/2. Og umiddelbart lover de første data godt for midlets effekt, selv om der endnu er begrænsede informationer tilgængelige i forhold til eksempelvis alternative doseringer. Det vurderer finanshuset Jefferies.

Morningstar har desuden løftet sin anbefaling af Genmab-aktien til "hold" fra "sælg". Kursmålet på 1480 kr. fastholdes.

Genmabs amerikanske notering endte i, hvad der omregnet til en aktiekurs i danske kroner er 1621 kr., mens Genmab i København mandag sluttede 2 pct. lavere i 1582 kr. Tirsdag morgen handles aktien til 1592 kr. - 0,6 pct. højere end mandag.

I bunden af C25 ligger Mærsk-aktierne, Drilling og Chr. Hansen alle tre uden selskabsspecifikt nyt. De falder dog alle under 1 pct.

Uden for C25 har Zealand Pharma-partneren Beta Bionics har fået tildelt såkaldt Breakthrough Device Designation til udviklingen af det kunstige bugspytkirtelsystem iLet, som selskabet blandt andet udvikler med henblik på brug sammen med Zealands Dasiglucagon til behandling af type 1-diabetes.

Det skal give mulighed for bedre dialog med sundhedsmyndighederne og kortere behandlingstid i forbindelse med en registreringsansøgning.

Zealand Pharma stiger 4 pct. til 217,60 kr.

SAS-aktiens trængsler fortsætter tirsdag. Aktien har haft det hårdt, siden årsregnskabet for 2018/19 i sidste uge bragte varsel om en svær start på det nye regnskabsår. Torsdag - på regnskabsdagen - faldt aktien med 15,3 pct., og fredag fortsatte nedturen med et dyk på 4,1 pct. Mandag faldt SAS igen - med 4 pct. til 11,13 kr. Tirsdag falder aktien 0,1 pct. til 11,12 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder