Aktier/åbning: Lundbeck og Genmab tager føringen i grønt C25-indeks

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 09:10  |  
Arkiv: Foto

Lundbeck og Genmab kravler helt til tops i det danske eliteindeks onsdag morgen, hvor en positiv stemning har bredt sig på aktiemarkedet kort efter børsåbningen.

C25-indekset går frem med 0,5 pct. til 1484,72 efter tirsdagens stigning på 1 pct.

Investorerne begynder også så småt at rette blikket mod aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, og det kan skabe en afventende stemning i løbet af handelsdagen.

Lundbeck indtager topplaceringen i eliteindekset med et kurshop på 2,2 pct. til 214,70 kr. Medicinalselskabet har fået hævet sin anbefaling til "neutral" fra "sælg" af den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Finanshuset gentager ved samme lejlighed kursmålet på 214 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Genmab følger lige efter med en stigning på 1,8 pct. til 2361 kr.

Omvendt har servicekoncernen ISS og smykkeproducenten Pandora indtaget den mindre gode placering i bunden af C25-indekset med fald på henholdsvis 0,7 pct. til 94,60 kr. og 0,3 pct. til 498,90 kr.

Storbanken Nordea fik tirsdag efter børslukketid løftet kursmålet hos DNB Markets med 7 pct. til 90 svenske kr. fra 84 svenske kr.

Det nye kursmål, der svarer til 64,34 danske kr., indikerer da også et potentiale på knap 30 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag. Anbefalingen er også fortsat "køb", skriver Bloomberg News.

Nordea-aktien stiger 0,2 pct. til 49,82 kr. onsdag.

Onsdag morgen har biotekselskabet Orphazyme oplyst, at det kan vente en tilbagemelding fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, på en ansøgning om markedsføringstilladelse for Arimoclomol mod den arvelige hjernesygdom Niemann-Pick type C, NPC, senest den 17. marts.

Det er deadline, efter at FDA har accepteret at gennemgå registreringsansøgningen for lægemidlet, der blev indsendt i juli.

Gennemgangen af Arimoclomol sker under reglerne for "priority review", der forkorter behandlingstiden til seks måneder fra de normale ti måneder.

Aktien går frem med 6,2 pct. til 88,70 kr.

Andersen & Martini tager et næste skridt mod at blive afnoteret.

Bilforhandleren fremsendte tirsdag aften officielt det varslede tilbud om køb af selskabets B-aktier. Tilbudsprisen er på 40 kr. per aktie, og tilbudsperioden løber i fire uger frem til og med 14. oktober 2020 kl. 17.

Aktien ligger onsdag uændret i netop 40 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder