Aktier/åbning: Novo dykker mens Ørsted trodser C25-fald

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 09:17  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk hænger fredag morgen i bremsen, efter at børskæmpen har leveret et regnskab uden de store overraskelser efter opjusteringen tidligere på måneden.

Generelt er markedsstemningen negativ, idet investorerne reagerede negativt på regnskaberne fra teknologigiganterne Apple og Amazon, som blev offentliggjort efter amerikansk børslukketid torsdag aften.

Det kan især aflæses i futures for teknologiindekset Nasdaq, der ligger med et fald på 2,1 pct., og det tyske DAX-indeks er åbnet med et minus på 1,1 pct.

Herhjemme nøjes C25-indekset fra åbningen med et fald på 0,5 pct. til 1487,10, hvor en fremgang til Ørsted, der har fået en ny købsanbefaling, er med til at minimere nedturen.

NOVO-REGNSKAB UDEN DE STORE OVERRASKELSER

Novo Nordisks regnskab for tredje kvartal indeholder som ventet ikke de store overraskelser, da selskabet allerede i starten af oktober opjusterede forventningerne og i den forbindelse præsenterede enkelte væksttal.

Medicinalgiganten omsatte for 30,9 mia. kr. mod ventet 31,0 mia. kr. blandt analytikerne ifølge estimater, som Novo har indsamlet forud for regnskabet.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 12,8 mia. kr. mod ventet 13,1 mia. kr. blandt analytikerne og 12,9 mia. kr. i tredje kvartal af 2019.

Det er bare lige over tre uger siden, at Novo Nordisk opjusterede forventningerne i lokal valuta, og prognosen fastholdes i regnskabet for tredje kvartal. Til gengæld opdaterer Novo sine forventninger i kroner med de seneste valutakurser, og løfter forventningerne til de frie pengestrømme.

Diabetesforretningen overrasker positivt, hvor GLP-1'erne Victoza og Ozempic overrasker positivt, mens salget af den orale udgave af semaglutid, Rybelsus, sælger svagere end ventet.

Novo Nordisk-aktien taber 1,5 pct. til 418,75

ØRSTED FÅR NY KØBSANBEFALING AF JEFFERIES

Anbefalingen af aktien i Ørsted er torsdag blevet indledt med "køb" af investeringsbanken Jefferies.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er sideløbende blevet sat til 1150 kr.

Ørsted-aktien stiger 1,4 pct. til 986,80 kr.

VESTAS FÅR KURSMÅLSLØFT EFTER FULD OVERTAGELSE AF MHI VESTAS

Vestas-aktien sætter sig med 0,3 pct. til 1092 kr., efter at den torsdag bragede frem med en stigning på 7,6 pct. efter meddelelsen om, at selskabet overtager MHI's ejerandel i det nu tidligere joint venture-selskab MHI Vestas Offshore Wind og dermed bliver eneejer.

I kølvandet af den nyhed har Danske Bank hævet sit kursmål for vindmølleaktien til 1225 kr. fra 1030 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Kursmålet for aktien i Vestas er torsdag også blevet løftet 14 pct. til 1200 kr. fra førhen 1050 kr. af finanshuset SEB Equities, der gentager anbefalingen "køb".

Trods en opjustering tidligere på ugen er Carlsberg stadig ikke i kridthuset hos den svenske storbank Handelsbanken, der skærer sit kursmålet for aktien til 800 kr. fra 850 kr.

Anbefalingen er uændret "sælg".

Carlsberg-aktien åbner med et fald på 0,9 pct. 812,40 kr.

NNIT LØFTES TIL "KØB" AF DANSKE BANK

Danske Markets løfter anbefalingen af aktien i it-selskabet NNIT til "køb" fra tidligere "hold".

Kursmålet er uændret 131 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Ændringen kommer efter et kursfald i aktien torsdag på 8,5 pct., efter at NNIT i sit regnskab for tredje kvartal nedjusterede forventningerne.

Fredag åbner NNIT-aktien med en stigning på 0,7 pct. til 108,60 kr.

Anbefalingen af aktien i Spar Nord Bank er torsdag blevet løftet til "køb" fra "hold" af finanshuset SEB Equities.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er samtidig løftet 8 pct. til 61,70 kr. fra førhen 57,00 kr.

Spar Nord-aktien løftes 0,8 pct. til 53,60 kr.

H+H OPJUSTERER TRODS TILBAGEGANG

Porebetonkoncernen H+H har torsdag opjusteret sine forventninger til 2020, da koncernen ser en højere efterspørgsel på markedet i Storbritannien i resten af året end tidligere antaget. Derfor ventes nu et mindre fald i omsætningen end førhen, og driftsoverskuddet ses højere.

Samtidig har H+H lagt foreløbige tal for tredje kvartal frem, og de vidner om, at det er gået tilbage i år, da coronapandemien har ramt koncernens byggemarkeder.

H+H-aktien stryger fredag morgen til vejrs med en stigning på 7,5 pct. til 122,60 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder