Aktier/åbning: Novozymes topper i C25 og B&O i vejret på regnskab

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 11:49  |  
Arkiv: Foto

Der er solide stigninger på det danske aktiemarked torsdag middag, hvor særligt Novozymes, DSV og Demant udmærker sig i C25, mens Bang & Olufsen blandt sidepapirerne stiger solidt efter et regnskab med vækst, og Maersk Drilling nyder godt af en stor borerigaftale i Ghana.

- Det er positive markeder overordnet set. Referatet onsdag aften fra det seneste rentemøde i Federal Reserve var en positiv begivenhed, som viser, at man tror på et opsving i USA, men også at det er for tidligt at gøre noget for at bremse det.

- Det er sådan noget, som aktiemarkedet rigtigt godt kan lide at høre og er understøttende for den gode stemning, vi har haft. Så markedet holder et rigtigt godt niveau på de fleste markeder, også her i Europa, siger aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank.

BEDRE END RESTEN AF EUROPA

Det danske eliteindeks, C25, ligger ved 11.30-tiden 1,4 pct. højere i 1703,15, mens stigningerne i London, Paris og Frankfurt er noget mere begrænsede på mellem 0,1 og 0,5 pct.

- Vi kører lidt fra Europa i dag, og har - bortset fra bankerne - en rimeligt bredt funderet fremgang. Det ligner lidt, at det er de dyre danske kvalitetsaktier, der kører godt, siger Martin Munk og nævner aktier som Chr. Hansen, Genmab, Novozymes, GN og Demant.

Helt i toppen ligger Novozymes med en stigning på 2,8 pct. til 404,60 kr., og den mere end indhenter dermed faldet på 2,4 pct. onsdag. Der kan begynde igen at komme positivt spot på den amerikanske ethanolproduktion, som Novozymes leverer enzymer til. I sidste uge blev der i USA produceret 975.000 tønder om dagen, hvilket var 303.000 tønder om dagen over niveauet i samme uge sidste år og 10.000 tønder om dagen over niveauet ugen før.

Trods de pæne tal er der dog forsat et lille stykke op til niveauet fra før pandemien, da den daglige produktion i de fleste uger lå lige over de 1.000.000 tønder om dagen.

DANSKE BANK I BUNDEN

Der er også stigninger på over 2 pct. i DSV, Unibrew, Demant, Genmab og FLSmidth, mens Danske Bank ligger i bunden af C25 med et fald på 2,3 pct. til 121,60 kr. Faldet til Danske Bank skal ses i lyset af, at Morgan Stanley har sænket kursmålet for aktien til 85 kr. fra 109 kr. Anbefalingen er uændret "undervægt".

Der er også analysenyt om Mærsk, som har fået løftet sit kursmål til 19.300 kr. fra 17.000 kr. hos finanshuset HSBC. Det fremgår af data fra Bloomberg. Anbefalingen er fortsat "køb". Mærsk B stiger 1,4 pct. til 15.280 kr.

Ørsted kunne onsdag aften fortælle, at det har vundet kontrakter til kæmpe havmølleparker i Polen. Det drejer sig om Baltica 3 og Baltica 2, som skal udvikles, opføres og drives i et ligeligt ejet joint venture mellem Ørsted og PGE.

- Det var ventet, at de ville vinde den, men alligevel positivt, at de gør det, for det er noget tid siden, at vi har set Ørsted lande så store projekter, siger Martin Munk.

Ørsted-aktien stiger 1,3 pct. til 1035,25 kr.

BELØNNING TIL B&O FOR VÆKST

Endnu bedre går det imidlertid for B&O, som stiger 7,6 pct. til 36,68 kr. efter selskabets regnskab for tredje kvartal. Regnskabet viste en vækst i omsætningen på 13,9 pct. i forhold til samme kvartal i 2019/20, og selskabets fastholder de forventninger, som det opjusterede til i december.

Maersk Drilling har også tur i den torsdag, efter at selskabet har sikret sig en boringskontrakt i Ghana til en værdi af 370 mio. dollar med Tullow Oil Ghana. Kontrakten kommer dog ikke helt uventet, at selskabet allerede i februar oplyste om aftalen, som dengang var betinget.

Drilling-aktien stiger med 3,6 pct. til 279 kr.

Nordfyns Banks aktie topper på det danske aktiemarked torsdag middag med en stigning på 14,7 pct. til 250 kr. Det sker efter nyheden om, at Sparekassen Sjælland-Fyn har købt en aktiepost i Nordfyns Bank, så den nu ejer over 15 pct. af banken.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder