Aktier/åbning: Orphazyme brager i vejret efter nyt fra USA

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 09:18  |  
Arkiv: Foto

Biotekselskabet Orphazyme stiger markant fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag, efter at selskabet er blevet tildelt særbehandling hos de amerikanske sundhedsmyndigheder med henblik på at få et nyt lægemiddel på markedet.

Orphazyme er blevet tildelt Breakthrough Therapy Designation hos de amerikanske myndigheder for midlet Arimoclomol til behandling af den arvelige livstruende sygdom Niemann-Pick Disease Type C, og det kan bringe midlet hurtigere på markedet.

Investorerne kvitterer ved at sende aktien i Orphazyme op med 31 pct. til 67 kr. fra starten på den danske aktiehandel tirsdag.

I C25 svinger ingen aktier over 1 pct., men en overvægt af plusser løfter eliteindekset med 0,3 pct. til 1209,36 efter små ti minutters handel. I toppen ligger FLSmidth med en stigning på 0,9 pct., mens GN ligger i bunden med et minus på 0,6 pct. til 310 kr.

LILLE TILBAGESLAG FOR DEMANT

Det lykkedes mandag Demant at berolige investorerne med periodemeddelelsen for perioden frem til dagen, hvor selskabet knyttede flere tal og kommentarer til effekterne af det hackerangreb, der ramte selskabet i starten af september.

Demant valgte samtidig at genstarte det afbrudte aktietilbagekøbsprogram, selv om det vil gå ud over gearingen, der midlertidigt vil overstige målsætningen på 1,7-2,2 gange driftsresultatet.

Det fik svenske SEB til at løfte kursmålet for Demant til 195 kr. fra 180 kr., og gentage anbefalingen "hold". ABG Sundal Collier har sideløbende sænket anbefalingen af Demant til "hold" fra "køb", mens kursmålet er hævet til 204 kr. fra 189 kr.

Endvidere har Jyske Bank hævet sit kursmål for Demant til 200 kr. fra 190 kr.

Demant steg 6,9 pct. mandag til 204,30 kr., men tirsdag morgen falder aktien 0,4 pct. til 203,40 kr.

Såvel Demant som GN kan også skæve til nyt fra den schweiziske industrikollega Sonova, der har afleveret et stærkt regnskab for første halvår 2019/20. Regnskabet indeholdt en opjustering af forventningerne til hele året.

Biotekselskabet Bioporto vil investere mere i en registreringsansøgning for NGAL-testen til brug i voksne hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det betyder en større regning end hidtil antaget, og derfor nedjusterede selskabet sent mandag forventningerne til hele 2019. Nu ventes en omsætning på 29 mio. kr. og et driftsresultat på minus 70 mio. kr. Tidligere var forventningen et salg på 32 mio. kr. og et driftsunderskud på 65 mio. kr.

Bioporto falder 9,2 pct. til 2,96 kr. fra start tirsdag.

Zealand Pharma har fået sænket anbefalingen hos amerikanske Jefferies til "hold" fra "køb", mens kursmålet omvendt er løftet til 235 kr. fra 185 kr. Ændringen kommer efter en uhyre stærk periode for aktien. Tirsdag falder aktien 5,3 pct. til 231 kr., men i år er den steget 181 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder