Aktier/åbning: Tryg taber højde efter topchefskifte i rødt C25

Udgivet den 30-01-2023  |  kl. 09:14  |  
Sanistål - Billund lager

Tryg er mandag morgen i fokus, efter at forsikringsselskabets administrerende direktør, Morten Hübbe, har meddelt, at han vil træde tilbage.

Med i rampelyset er Demant, der med en løftet anbefaling hos Svenska Handelsbanken har lagt sig øverst i C25, og Novo Nordisk, der ligeledes er i grønt efter to løftede kursmål - men også en sænket anbefaling hos Jyske Bank.

Stemningen er overordnet negativ mandag, hvor C25-indekset bakker 0,5 pct. til 1684,79 efter et minus på 0,1 pct. fredag.

Mandag har Sanistål sidste handelsdag på børsen i København, efter at svenske Ahlsell har købt samtlige aktier i selskabet.

TRYG HENTER NY TOPCHEF FRA EGNE RÆKKER

Morten Hübbe stopper som administrerende direktør i Tryg. Hans afløser bliver Johan Kirstein Brammer, der hidtil har været kommerciel direktør hos den danske forsikringskoncern. Han indtager den nye post 1. juni 2023.

Det meddeler Tryg mandag morgen.

Johan Kirstein Brammer har været ansat i Tryg siden 2016 og var en aktiv del i forsikringsselskabets overtagelse af RSAs skandinaviske aktiviteter.

Det er imidlertid ikke den store overraskelse, at Morten Hübbe vælger at trække sig tilbage, siger Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen.

- Morten Hübbe har været eksplicit om, at han ikke ville gå den traditionelle topledervej, hvor man går på pension omkring de 60 år. Så det er ikke et lyn fra en klar himmel. Han har også været på posten i lang tid og har gjort rigtig meget for Tryg, siger han til MarketWire.

Tryg-aktien dykker 1,3 pct. til 154,15 kr.

NNIT SKAL RETTE REGNSKAB

It-selskabet NNIT skal rette sine regnskaber til, efter at Erhvervsstyrelsen har afgjort, at der er blevet begået fejl i forbindelse med opkøbet af en række selskaber, meddeler selskabet lørdag.

Det drejer sig om håndteringen af en earn-out betaling i forbindelse med købet af Excellis Health Solutions.

Her har Erhvervsstyrelsen afgjort, at den ikke skal, som NNIT har gjort, indgå i aktiverede anskaffelsesomkostninger og goodwill, men i stedet udgiftsføres som vederlag, da earn-out til en vis grad relaterer sig til de sælgende aktionærers fortsatte ansættelse.

Ifølge NNIT vil ændringerne få en effekt på cirka 165 mio. kr. på det samlede resultat før skat i perioden 2017-2021, hvilket primært vil forøge de særlige poster.

Aktien stiger 0,3 pct. til 69,10 kr.

SKAKO NÆRMER SIG SALG AF DRIFTSAKTIVITETER

Industrivirksomheden Skako har underskrevet en ikke-bindende hensigtserklæring om frasalg af alle sine driftsaktiviteter.

Det meddelte koncernen fredag umiddelbart efter dansk børslukning.

Aftalen er indgået med Zefyr Invest IV, der har indikeret en pris på aktiviteterne på 271 mio. kr., svarende til cirka 87,24 kr. per aktie. Det svarer til en præmie på 7,7 pct. i forhold til Skakos lukkekurs torsdag.

Hvis salget gennemføres, vil provenuet tilfalde Skako, der har til hensigt at udlodde nettoprovenuet til aktionærerne for efterfølgende at likvidere og afnotere den tilbageværende børsskal fra Nasdaq Copenhagen.

Skako handles uændret til 83 kr. per aktie.

Copenhagen Capital har afsluttet udbuddet af præferenceaktier, hvilket samlet har resulteret i et bruttoprovenu på 104 mio. kr.

Aktien stiger 12,6 pct. til 7,15 kr.

BRØNDBY IF SÆLGER ANFØRER TIL COLORADO RAPIDS

Brøndby IF har fredag bekræftet salget af sin anfører, Andreas Maxsø, til den amerikanske MLS-klub Colorado Rapids.

Salget var i forvejen ventet, da BT en uge forinden havde meddelt, at den danske klub havde takket ja til et bud fra den amerikanske fodboldklub.

Prisen på anføreren er ikke oplyst.

Fredag kunne Parken, der ejer fodboldklubben FC København, desuden meddele, at betingelserne for salget af Victor Kristiansen til Leicester City F.C. er opfyldt. Salget vil få en positiv regnskabseffekt på 100 mio. kr.

Brøndby IF stiger 0,6 pct. til 0,53 kr., og Parken øger 2,0 pct. til 80,20 kr.

NOVO OG DEMANT FÅR RETTET ANBEFALING

Høreapparatproducenten Demant kan mandag vågne op til en løftet anbefaling hos Svenska Handelsbanken. Her er anbefalingen blevet hævet til positive "outperform" fra neutrale "market perform".

Kursmålet er uændret 300 kr., fremgår det af en opdatering fra banken.

Aktien i Demant går frem med 1,1 pct. til 195 kr.

Omvendt har Novo Nordisk fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" hos Jyske Bank. Kursmålet er i samme ombæring hævet til 1000 kr. fra 915 kr.

Dertil har finanshuset DNB Markets hævet kursmålet til 1130 kr. fra 970 kr. - fortsat med anbefalingen "køb".

Aktien vinder 0,1 pct. til 948,40 kr.

Morgenen byder også på flere rettede kursmål hos børshusene.

Rockwool har fået hævet kursmålet til 2300 kr. fra 1800 kr. hos den britiske storbank HSBC.

Anbefalingen "køb" gentages.

Rockwool falder 0,6 pct. til 1934,50 kr.

Vestas får løftet kursmålet hos analytikerne hos Deutsche Bank med 10 kr. til 180 kr. Anbefalingen er uændret "hold".

Justeringen følger vindmølleproducentens foreløbige regnskabsopgørelse for 2022 fredag morgen, hvor selskabet også meldte forventninger ud for 2023 for første gang.

Vestas-aktien bakker 2,2 pct. til 188 kr.

FLSmidth har fået hævet kursmålet til 365 kr. fra 310 kr. hos RBC, der gentager anbefalingen "outperform".

Selskabets aktie går 0,1 pct. frem til 289,70 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯