Aktier/åbning: Unibrew og Mærsk trækker for i feststemt marked

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 09:33  |  
Arkiv: Foto

Unibrew og Mærsk kører parløb i toppen af C25-indekset efter en løftet anbefaling til bryggeriaktien og et hævet kursmål samt endnu et markant fragtrateløft til rederiaktien.

Alt i alt kommer C25-indekset godt fra land med en stigning på 0,7 pct. til 1564,42, hvilket kommer efter tre dage med fald, hvoraf torsdagens bød på et minus på 1,4 pct. Til sammenligning ligger det tyske DAX-indeks med et minus på 0,1 pct.

Markedsdeltagerne har siden torsdagens lukketid fået lidt uensartede nyheder fra vaccineverdenen.

Pfizer meddelte torsdag kort før amerikansk lukketid, at selskabet kun kan nå halvdelen af sit leverancemål for covid-19-vaccinen i 2021. Modsat var vaccinekonkurrenten Moderna ude at sige, at selskabet covid-19-vaccinekandidat kan have potentielt længerevarende effekt.

Opmærksomheden vil fredag eftermiddag blive rettet mod den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

MEDVIND TIL MÆRSK EFTER LØFT I SCFI-RATE OG KURSMÅL

Raterne på fragt af containere fra Kina til resten af verden steg endnu en gang til de højeste niveauer i årevis.

Det viser rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotprisen på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over.

Det samlede SCFI-indeks steg 4 pct. til 2129,26.

På de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor Mærsk dominerer sammen med schweiziske MSC gennem 2M-alliancen, steg prisen med hele 13,5 pct. eller 283 dollar til 2374 dollar per tyvefodscontainer (teu).

En forbedret balance i markedet har siden foråret været med til at understøtte raterne. Under coronakrisen har rederierne nemlig reduceret kapaciteten, mens efterspørgslen samtidig har overrasket positivt.

Finanshuset Deutsche Bank har løftet sit kursmål for aktien med 18 pct. til 15.500 kr. fra 13.100 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Mærsks B-aktien åbner med et plus på 2,7 pct. i 12.700 kr.

UNIBREW HÆVET TIL "KØB" HOS DANSKE BANK

Anbefalingen af Unibrew hæves fra "hold" til "køb" af analytiker Jonas Guldborg Hansen hos Danske Bank, der fastholder kursmålet 740 kr. af aktien.

Det viser data fra Bloomberg.

Unibrew-aktien kommer flyvende ud af starthullerne med en stigning på 3,4 pct. til 679 kr.

GENMAB-PARTNER SØGER OM GODKENDELSE TIL LUNGEKRÆFTMIDDEL

Genmabs samarbejdspartner Janssen har søgt om markedsføringstilladelse i USA til lungekræftmidlet Amivantamab, der er udviklet på baggrund af Genmabs duobody-teknologi.

Det fremgik torsdag efter lukketid af en meddelelse fra Genmab.

Ansøgningen gælder patienter med ikke små-cellet lungekræft og en særlig mutation. Desuden skal patienterne have oplevet tilbagefald efter behandling med kemoterapi.

Godkendes midlet, får Genmab del i Janssens fremtidige salg.

- Vi får høje encifrede og op til tocifrede royalties for Amivantamab, sagde administrerende direktør i Genmab Jan van de Winkel i starten af november under et interview med Ritzau Finans.

Genmab-aktien løftes med 0,7 pct. til 2380 kr.

Coloplast-aktien, som taber 11,8 kr. svarende til 1,3 pct. til 893 kr., handles fredag eksklusive rettighed til udbytte på 13 kr. per aktie.

MARCHER TROR FORTSAT PÅ AMBU

Ambus tidligere topchef Lars Marcher har fortsat tillid til og investerer fortsat i medicoselskabet, selv om han ville have ledet selskabet anderledes.

Det siger han til dagbladet Børsen.

Ambu har siden Lars Marchers exit i 2019 investeret massivt i opbygning af en kommerciel infrastruktur, opsagt distributøraftaler og partnerskaber for at maksimere indtjeningen. Samtidig hæves risikoen dog også.

Lars Marcher havde i stedet lænet sig mere op ad partnerskaber, men anerkender, at Ambus strategi er rigtig, så længe der er succes.

Ambu-aktien var torsdag blandt de hårdest ramte i C25-regi med et fald på 3,2 pct. og fredag bliver det til en lille genrejsning på 0,3 pct. til 196 kr.

Blandt sidepapirerne falder SAS-aktien tilbage med 3,9 pct. til 1,17 kr. efter torsdagens optur på 7,8 pct., der kom efter regnskabet for forskudte 2019/20, der viste det største underskud for selskabet nogensinde.

Investorerne hæftede sig torsdag i højere grad ved, at den likvide situation er god, idet luftfartsselskabet har 10,2 mia. svenske kr. i kassen.

Opkøbssagaen om G4S fortsætter, efter at sikkerhedsselskabet torsdag efter lukketid gentog, at det er i forhandlinger med amerikanske Allied Universal Services, og siden er det også kommet frem, at G4S har indgået en såkaldt fortrolig informationsaftale med canadiske Gardaworld.

Aftalen giver Gardaworld mulighed for på ekstern rådgiverbasis at få adgang til de samme informationer, som amerikanske Allied Universal Services, der i øjeblikket er i forhandlinger med G4S om et potentielt købstilbud.

G4S-aktien stiger 0,2 pct. til 20,48 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder