Aktier/åbning: Vestas i bunden af rødt C25 - kun Genmab klarer frisag

Udgivet den 30-06-2022  |  kl. 09:19  |  
Arkiv: Foto

Samtlige danske eliteaktier, med undtagelse af Genmab er torsdag åbnet i minus, og særligt Vestas er under pres som følge af investorernes usikkerhed om ordresituationen.

Efter et kvarters handel ligger C25-indekset 1,4 pct. lavere i 1572,74 efter et samlet fald på omkring 2 pct. de foregående to dage.

Markedsdeltagerne kan også se ind i en spækket nøgletalskalender kombineret med et rentemøde i Sverige, hvor der er lagt op til endnu en renteforhøjelse. Dagens største nøgletal er en opgørelse af den amerikanske kerneinflation.

LANGT UNDER SIDSTE ÅR PÅ ORDRER

Vestas ligger med et fald på 2,9 pct. til 154,08 kr. i den tunge ende af C25 efter et fald på 5,2 pct. torsdag. Vestas får særlig opmærksomhed torsdag, da sidste dag i et kvartal ofte er ensbetydende med annonceringen af en stribe ordrer.

Vindmølleproducenten offentliggjorde onsdag tre ordrer på samlet 260 megawatt, hvilket bragte kvartalets ordreindgang op på 971 megawatt. Det er markant under sidste års annoncerede ordreindgang i samme periode på 4127 megawatt.

I samme branche for vedvarende energi er Ørsted onsdag i fokus efter en analyse af finanshuset HSBC, som har hævet anbefalingen af den danske energikoncern til "køb" fra "hold".

Kursmålet er endvidere løftet til 930 kr. fra 910 kr., viser data fra Bloomberg. Men Ørsted-aktien ligger 0,8 pct. lavere i 727,40 kr.

FALD I ASIATISKE REDERIER SMITTER AF

Mærsk-aktierne har også lagt skidt ud efter fald også de de asiatiske rederiaktier torsdag morgen. Mærsk B falder 1,5 pct. til 16.955 kr.

Bavarian Nordic steg onsdag 3,6 pct., efter at USA skruede op for sin vaccineindsats mod abekobber, hvilket medfører, at der vil blive distribueret flere af Bavarians vacciner mod abekopper ud til staterne.

Torsdag morgen bakker aktien imidlertid 2,3 pct. til 226,90 kr.

Genmab skiller sig positivt ud med en stigning på 0,8 pct. til 2278 kr. Carnegie har i en analyseopdatering holdt fast i anbefalingen "køb" for aktien, mens kursmålet er justeret en smule til 3030 kr. fra tidligere 2970 kr., fremgår det af Bloomberg News

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯