AKTIER: Jubelhumør på børsen - afventer nøgletal fra USA

Udgivet den 25-03-2008  |  kl. 11:59  |  

Det danske aktiemarked var i jublende humør efter påskedagene som følge af store stigninger på Wall Street i både torsdagens og mandagens handel, hvor det danske marked holdt lukket.

Med til at hæve aktierne i USA var nyheden om, at JP Morgan hævede deres bud på investeringsbanken Bear Stearns til 10 USD pr. aktie fra før 2 USD pr. aktie. Desuden er olieprisen faldet hurtigt tilbage de seneste dage og er nu igen er tæt på 100 USD pr. tønde.

Kort før middag lå det toneangivende OMXC20-indeks 2,8 pct. højere i 416,53. De amerikanske aktiefutures handles 0,3 pct. højere.

Mærsk Mc-Kinney Møller forlader formandsposten for Rederiet A.P. Møller, der har stået for intern medarbejderleasing i koncernen. Det skriver dagbladet Børsen. Hans post overtages af Nils Smedegaard Andersen.

Tronskiftet sker som led i en proces, der skal forenkle strukturen i Danmarks største virksomhed. Rederiet A.P. Møller har gennem en årrække været et koncernens vigtigste selskaber, og særligt under fusionen mellem D/S Svendborg og D/S 1912 i 2002. APM B handles 2,5 pct. højere i 48.800 kr.

Fokus er nu rettet mod amerikanske nøgletal og vurderinger af økonomien og kreditkrisen, men disse faktorer halter efter den tekniske situation for de ledende indeks.

Nøgletal og vurderinger er nemlig gamle nyheder, når de offentliggøres, da de ofte omhandler forhold, som går tilbage i tiden. Aktiemarkedet omhandler derimod fremadrettede forhold, altså markedets opfattelse af fremadrettede forhold, som imidlertid ikke skal blandes sammen med de egentlige forhold, der kommer til at gøre sig gældende.

Derfor kan den tekniske vurdering af aktiemarkedet være med til give en indikation af den fremadrettede situation for den amerikanske økonomi. Og det kunne tyde på, at markedet puster ud i lettelse, da der er blevet lagt afstand til bunden i sidste uge.

Markedet afventer eftermiddagens amerikanske nøgletal i form af S&P/CaseShillers husprisindeks kl. 14 og forbrugertilliden kl. 15.

/jmd

Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder