AKTIER: Kan gå begge veje - fokus på Genmab, Lundbeck

Udgivet den 03-10-2007  |  kl. 08:50  |  

Det hjemlige indeks kan gå imod en rekord, eller falde til mere ydmyge højder: Sådan er valget for de danske aktier her til morgen, idet der har været stigninger i Asien, men et svagt fald i USA.

I går lukkede det toneangivende OMXC20-indeks 0,3 pct. højere i 509,83, efter at have været helt oppe i 512,95 som det højeste.

Rekorden for OMXC20 blev fundet d. 24. juli i 515,66.

Aktierne vil få medvind fra Asien, hvor Tokyos Nikkei 225 og Australiens ledende indeks var i plus løftet af finansielle aktier.

Fra USA er der tvetydige signaler med amerikanske aktier, der faldt svagt, men med futures handel inden dagens amerikanske åbning i plus.

I Danmark vil opmærksomheden i dag være rettet mod biotekselskabet Genmab, der kom i går aftes med meddelelsen om, at samarbejdspartneren Roche har indsendt en ansøgning om kliniske tests til de britiske sundhedsmyndigheder (MHRA) for et Genmab antistof.

Også medicinalselskabet Lundbeck vil være i fokus: Lundbeck offentliggjorde positive resultater fra et stof til behandling af depression. Lundbeck-aktien steg i går 8 pct. til kurs 154,5.

NKT afholdte kapitalmarkedsdag i går. Industrikoncernen skal være næsten dobbelt så stor, før en opsplitning af konglomeratet kan komme på tale. Det vurderer bestyrelsesformand Christian Kjær over for Børsen.

NKT’s to hovedforretninger, kabelforretningen NKT Cables og rengøringsmaskineproducenten Nilfisk-Advance, har efter en lang periode med dårlige resultater fundet melodien de senere år og giver nu overskud på linje med branchens bedste. Samtidig har NKT netop lanceret en ny strategi, der lægger op til væsentlig vækst i Cables og Nilfisk de kommende år.

Af nøgletal er det vigtigste i dag nok den amerikanske beskæftigelsesrapport ADP.

/my


Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder