AKTIER - Lidt lavere, fokus på APM og Jamo

Udgivet den 21-05-2001  |  kl. 11:59  |  

KFX-indekset bliver til formiddag handlet lidt ned med 0,83 point (0,3 pct.) til indeks 308,88. KFX bliver primært trukket ned af AP Møller-selskaberne D/S 1912 B og Svendborg B med fald på henholdsvis 2.000 kr. (2,9 pct.) til kurs 67.500 og 3.800 kr. (4,1 pct.) til kurs 89.000 til trods for stigende oliepriser samt bedre konkurrencesituation på tankmarkedet.

- Med det investeringsprogram, AP Møller har, må de tjene rigtig gode penge, og de forventer jo også selv et nyt rekordresultat i år. Et fald i aktierne må betragtes som en oplagt købsmulighed, for fundamentalet er i orden, siger en aktiechef til NetPosten.

Faldet i APM-aktierne skulle angiveligt hænge sammen med, at Morgan Stanley Indekset (MSCI) ændres til et free flow indeks. Aktierne i AP Møller-selskaberne D/S Svendborg og D/S 1912 er nærmest blevet halvt så meget værd i MSCI Danmark, efter at Morgan Stanley er gået over til free float-baserede indeks, der ikke medtager fastlåste aktieposter.

- Vægten af APM-selskaberne er reduceret mere end markedet havde været, siger analytiker Henrik Nordestgaard fra Nordea Securities.

JAMO er tilsyneladende ved at være i færd med et ejerskifte.

- Spekulativt må aktien anses for en god chance, siger en aktiehandler til NetPosten. Men naturligvis må man have risikoen in mente. For det hele kan muligvis falde til jorden, og aktien vil i givet fald vende den tunge ende ned. Men fundamentalt er aktien billig, mener han.

JAMO handles til middag i kurs 290, hvilket er en pæn stigning på 45 kr. (18,4 pct.).

i-data vil sælge modemvirksomheden Eicon, såfremt markedet ikke tillægger selskabet større værdi, skriver Økonomisk Ugebrev mandag. Meldingen nævner ikke noget om en eventuel salgspris for Eicon. Eicon blev den købt i oktober 2000 for ca. 1 mia. kr. I forbindelse med købet blev der nævnt en hel del synergier fra Lasat produktionen. Eicon står for 73 pct. af i-datas omsætning.

i-data handles til middag i kurs 115,5, et fald på 3,5 kr. eller 2,4 pct.

Lundbeck rebounder efter at have været udsat for profittaking de seneste par dage og ligger til middag 11 kr. (4,9 pct.) højere i kurs 234.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder