AKTIER: Nedgangen fortsætter - fokus på futures og bankkrisen

Udgivet den 11-09-2008  |  kl. 12:00  |  

Det danske aktiemarked faldt yderligere torsdag formiddag, hvor fokus var på faldende amerikanske indeksfutures og den danske bankkrise, som breder sig efter Stones Invests konkurs.

Kort før middag lå det toneangivende OMXC20-indeks 1,5 pct. lavere i 385,77. Olieprisen i New York er faldet yderligere 1,0 pct. til 101,60 USD.

Stones Invest blev i går af Sø- og Handelsretten erklæret konkurs. Steen Gudes advokat forsøgte til det sidste at undgå konkurserklæringen, for i stedet at gå i betalingsstandsning, hvilket ikke blev accepteret af kreditorerne, som bl.a. omfatter Landic Property, Roskilde Bank og Nordea, herunder Nordea Kredit. Her er Roskilde Bank den største kreditor, idet de har 409 mio. kr. til rådighed ud af 1.374 mio. kr. i alt.

Torsdag morgen nedjusterede EBH Bank sine forventninger til hele 2008 med omkring 100 mio. kr. Og det skyldes ifølge bankdirektøren direkte onsdagens konkursi Stones Invest.

- Det, at Stones er gået ned, har betydet, at vores forudsætninger har ændret sig. Vi har valgt at sige, at vi har reserveret 100 mio. kr., og når vi gør det, så er det fordi vi i går kunne se, at han gik konkurs, siger Finn Strier Poulsen til Børsens onlinetjeneste. EBH Bank falder knap 11 pct. til kurs 370.

FLSmidth er i positiv fokus i dag, efter at skønnet for investeringer i den brasilianske mineindustri ifølge Sydbank er hævet fra 42 mia. USD til 57 mia. USD de næste 4 år. Dette har medvirket til at sende aktien 1,6 pct. op i 340,50 kr. Den har dog været oppe i 347,50 kr. tidligere på dagen.

Der er stadig fokus på tørlastrederierne efter den seneste tids enorme fald. I dag stiger D/S Norden dog 1,9 pct. til 375 kr., og det skyldes ifølge Sydbank, at vi endelig har set stigninger blandt de amerikanske konkurrenter.

I Norge ligger Golden Ocean 3,8 pct. højere, mens Jinhui Shipping stiger 0,8 pct. Dog kom der lidt malurt i bægeret fra Asien, hvor China Cosco oplevede et kursfald på 8 pct.

Novo Nordisk falder 1,1 pct. til 271 kr. på trods af, at Sydbank har opjusteret anbefalingen på aktien til Overvægt. Opjusteringen af anbefalingen skyldes, at den stigende dollarkurs er positivt for det danske medicinalselskab.

I eftermiddag offentliggøres den amerikanske handelsbalance og de nytilmeldte ledige.

/jmd

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder