Aktier/Danske: December bliver en god måned for amerikanske papirer

Udgivet den 01-12-2016  |  kl. 15:00  |  

December er den måned, hvor der år for år er størst sandsynlighed for et positivt afkast på amerikanske aktier, og der er god mulighed for, at dette års julemåned også bliver positiv.

Sådan lyder vurderingen fra Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank.

Siden 1928 har december nemlig givet et positivt afkast i 74 pct. af årene.

- På det seneste har vi haft pæne stigninger, og man kan blive i tvivl om, om det kan blive ved. Men det mener vi, at det kan. Dels er december historisk set en god måned, dels er der andre faktorer, der lige nu taler for, at vi er i gang med en positiv trend, siger han og udpeger to forhold.

Først og fremmest er indekset for amerikanske transportaktier, Dow Jones Transportation Index, steget 7 pct. siden starten af november.

- Det indeks ses bredt set som en indikator for amerikansk økonomi og for aktiemarkedet, og det ses ofte, at det amerikanske transportindeks stiger markant forud for en større optur på det generelle amerikanske aktiemarked, forklarer seniorstrategen og tilføjer:

- Smallcap-aktier, Russel 2000-indekset, er steget med hele 14 pct. siden starten af november. Når smallcap-aktier begynder at stige markant, er det ofte et pejlemærke for, at investorerne tror på, at der kommer gang i økonomien, og det bliver ofte efterfulgt af brede aktiestigninger.

Lars Skovgaard Andersen har størst tiltro til de amerikanske aktier, da det er dem, der står til at få gavn af de politiske tiltag, som den tiltrædende præsident, Donald Trump, vil få gennemført.

- Det kan være skattelettelser både til private og selskaber samt massive investeringer i infrastruktur. Smallcap og indenlandsk forbrug er lige kernen i den politik, siger han.

/ritzau/FINANS

Anna Fredslund Søjberg +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder