Aktier/Formuepleje: Ikke plads til skuffelser i det her marked

Udgivet den 19-11-2018  |  kl. 15:43  |  

Stort set alle selskaberne i det danske C25-indeks har nu præsenteret regnskab for årets tredje kvartal - kun Royal Unibrew, der åbner bøgerne onsdag, udestår.

Læren fra regnskabssæsonen er ifølge aktiestrateg Otto Friedrichsen fra Formuepleje, at afkastet fremadrettet skal komme der, hvor der skabes indtjening, og hvor forventningerne ligger.

- I Danmark har vi set, at selskaber, som har overgået forventningerne, har fået en forholdsvis behersket kursreaktion, siger han til Ritzau Finans.

- Selskaber, som har skuffet i forhold til forventningerne, har fået en meget stor negativ kursreaktion, fordi der simpelthen ikke er plads til at skuffe i det marked, vi ser i øjeblikket med politisk nervøsitet og frygt for den økonomiske vækst, lyder det.

Særligt nogle af de danske banker har været i fokus på denne front, siger aktiestrategen, mens at det på det amerikansk marked særligt er gået ud over teleselskaberne.

- Jeg tror i højere grad, at vi fremadrettet vil se - også fra selskabernes side - en forankring af forventningerne, så den indtjening, man leverer, kommer ind i nærheden af forventningerne, siger Otto Friedrichsen.

INDTJENINGSVÆKST BESTEMMER AFKAST

Når synet rettes mod fjerde kvartal, vil der være fokus på, hvad der skal drive omsætningen, og hvordan presset er på selskabernes omkostninger, mener Otto Friedrichsen.

- Det er i min optik kerneelementet i forhold til afkastpotentialet, for aktier er stadigvæk i et niveau - Selv om de er faldet over de seneste uger - hvor der ikke er rum til væsentlig rabat. Derfor er det dybt afhængigt af den indtjeningsvækst, som selskaberne kan genere, vurderer han.

Der er i aktiestrategens øjne god mulighed for, at det "ganske fornuftige" makroøkonomiske momentum varer ved, selv om han dog spår et lavere niveau.

- I USA ser vi fremad, at der kommer til at være højere renter, og at den positive effekt fra skattereformen kommer til at fase ud i 2019, og det vil alt andet lige betyde et lavere niveau, lyder det.

- I Europa stopper Den Europæiske Centralbank også programmet med obligationsopkøb, og på den lange bane bliver renterne hævet forsigtigt. Så der er nogle ændringer, i forhold til det vi har været vant til, som skaber volatilitet.

- Derfor er det også så vigtigt at fokusere på det enkelte selskab og se på, hvordan det kan levere positive resultater i forhold til konkurrenterne og andre alternativer, siger Otto Friedrichsen.

Det danske eliteindeks, C25, ligger mandag ved 15-tiden 0,4 pct. til og når indeks 1036,31. På tværs af Europa er udviklingen blandet - det tyske Dax-indeks falder med 0,1 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks lægger 0,4 pct. til.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  macro❯  Danmark❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder