Aktier/Formuepleje: Investorer skal indstille sig på nervøsitet i 2019

Udgivet den 27-12-2018  |  kl. 11:00  |  

Nervøsitet og volatilitet har præget aktiemarkederne de seneste uger, og næste år vil kursudsving formentligt også i høj grad blive hverdagskost.

Sådan lyder vurderingen fra Otto Friedrichsen, der er aktiechef hos Formuepleje. Alligevel forudser han, at 2019 vil byde på fortsat gode investeringsmuligheder, og han forventer, at næste år bliver et positivt et af slagsen for aktiemarkederne - selv om der også er udsigt til lavere afkast end hidtil.

- På dette stadie i det økonomiske opsving er indtjeningen den altafgørende faktor i jagten på aktieafkast. Aktiemarkedet kan i perioder trækkes af stigende forventninger og mangel på investeringsalternativer, men ultimativt skal udviklingen understøttes af indtjening.

- Derfor er det afgørende, at investor agerer aktivt og forholder sig til kvaliteten af de enkelte selskaber og til prissætningen - specielt i et miljø, hvor man som investor igen skal begynde at indstille sig på nervøsitet og hyppigere korrektioner, siger Otto Friedrichsen i en kommentar.

Han vurderer, at selskaberne fortsat har gode forudsætninger for at skabe indtjening, og at udviklingen på aktiemarkedet også stiller flere krav til investorerne. Ifølge Formuepleje bør investorerne fokusere på flere kvalitetsparametre hos de enkelte selskaber.

- Herunder den aktuelle indtjening, omfanget og udfordringerne i forhold til den fremtidige indtjeningsvækst. Sidst men ikke mindst bør man forholde sig til selskabets balancesammensætning (forhold mellem gæld og egenkapital, red.), og hvorvidt de højere renter og refinansiering af gælden vil udfordre serviceringen af denne - specielt hvis indtjeningen falder, siger Otto Friedrichsen.

- Det er afgørende, at man polstrer sin aktieportefølje med kvalitetsselskaber. Det vil sige selskaber med stærke forretningsmodeller, et robust kapitalgrundlag og en attraktiv værdiansættelse. Selskaber, der over tid har genereret betydelige merafkast.

Formuepleje købte aktier i særligt de europæiske selskaber, da kraftige kursfald ramte aktiemarkederne i oktober i år. I øjeblikket har kapitalforvalteren en aktieeksponering på 130 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder