Aktier/middag: Ørsted og Novo på rekordkurs trods advarsel fra Apple

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 11:43  |  
Coloplast - Research

Mens hovedparten af de europæiske børser er præget er kursfald mandag, holder det danske aktiemarked skindet på næsen godt hjulpet af blandt andet Ørsted og Novo Nordisk.

Apple nedjusterede mandag aften sin salgsprognose med henvisning til virusudbruddet i Kina, og det har atter fået investorernes øjne op for risikoen for, at sygdommen gør indhug i en række virksomheders indtjening. I stedet søger markedsdeltagerne efter alternativer, som ikke i samme grad er eksponeret mod den økonomiske vækst.

- Apple er et synligt bevis på, at der er nogle konsekvenser af coronavirusset. Så selv om det ikke kommer som et chok, så er det da en reminder om, at det altså rammer. Derfor falder markedet.

- Men i Danmark klarer vi os hæderligt. Nogle af de defensive aktier som Ørsted, Novo og Coloplast går op, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Mens det toneangivende tyske og britiske aktieindeks falder henholdsvis 0,7 pct. og 0,5 pct., har det danske C25-indeks kurs mod lukkerekord efter et spinkelt plus på 0,2 pct. i 1356,92.

Lundbeck, der fredag venter en tilbagemelding i USA på sin ansøgning om markedsføringstilladelse for et migrænemiddel, er gået til tops i C25 med en stigning på 2,3 pct. til 267,90 kr.

Lige efter følger Coloplast, der ligger 1,3 pct. højere i 966 kr. Ørsted stiger 1,2 pct. til 751,80 kr., og Novo ligger 0,6 pct. højere i 441,40 kr. Holder niveauerne til lukketid, vil både Novo, Coloplast og Ørsted sætte rekord.

AMBU OG PANDORA PRESSES

I den modsatte ende af C25 falder Pandora, som selv er berørt af virusudbruddet og har måttet lukke butikker i Kina, med 1,3 pct. til 340,60 kr.

Ambu, der har produktion i Kina, ligger 1,2 pct. lavere i 160,20.

Endelig er Danske Bank repræsenteret i bunden af C25 tirsdag, efter at finanshuset Bank of America har sænket sin anbefaling til "underperform" fra "neutral". Danske Bank falder 1,1 pct. til 119,15 kr.

De cykliske aktier, hvis indtjening svinger i takt med konjunkturerne, hænger også lidt i bremsen efter Apples nedjustering. DSV Panalpina-aktien taber 0,7 pct. til 766,20 kr., og A.P. Møller - Mærsks B-aktie ligger 0,9 pct. lavere i 8406 kr.

RYGKLAP TIL NKT

En opjustering fra konkurrenten Sonova har til gengæld sikret høreapparatproducenterne GN og William Demant en plads i solen. Yderligere har Sonovas datterselskab Advanced Bionics set sig nødsaget til at tilbagekalde en række cochlear-implantater i udgaverne Hires Ultra og Hires Ultra 3D på grund af faldende effekt.

GN stiger 0,9 pct. til 398 kr., og Demant avancerer 0,7 pct. til 232,10 kr., selv om begge danske selskaber allerede har præsenteret regnskaber for perioden.

Blandt sidepapirerne løfter NKT-aktien sig hele 7,7 pct. til 183,90 kr. Både Nordea og Danske Bank har løftet deres kursmål for aktien til 200 kr. fra henholdsvis 160 kr. og 150 kr. og gentaget anbefalingen "køb".

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder