Aktier/middag: Ambu sendes i dybet oven på regnskab i rødt marked

Udgivet den 22-08-2019  |  kl. 11:40  |  
Arkiv: Foto

Ambu bliver torsdag ved middagstid straffet på børsen i København, efter at selskabet natten til torsdag nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2018/19. Det takserer investorerne til et kursfald på 13,3 pct. til 96,1 kr. i et svagt negativt aktiemarked, hvor det danske C25-indeks falder 0,1 pct. til 1141,08.

Ambu sænkede sine forventninger, da selskabet i fremtiden selv vil stå for salget af engangsendoskopet Ascope i USA. Det betyder, at omsætningsvæksten vil blive reduceret med omkring 8 pct.point. Tidligere ventede Ambu en vækst på 14-15 pct. på den post.

Med nattens nedjustering kom Ambu sit regnskab for tredje kvartal af det skæve regnskabsår i forkøbet, da det blev offentliggjort torsdag inden børsåbning. Heri fremgår det, at der nu ventes en organisk vækst i niveauet 4-5 pct. i regnskabsåret.

- En del af værdiansættelsen er bundet op på den fremtidige vækst, som er usikker, og den her nedjustering bidrager på en eller anden måde til usikkerheden om det fremtidige vækst- og indtjeningsfundament, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans.

INVESTORERNE BELØNNER GN EFTER REGNSKAB

GN kom ligeledes sit regnskab i forkøbet, da selskabet onsdag aften kunne fortælle, at forventningerne til Audio blev opjusteret, så der nu ventes en vækst i omsætningen på omkring 24 pct. fra før mere end 19 pct. Det belønner investorerne, som sender aktien op med 2 pct. til 316,90 kr.

Torsdag morgen fremlagde selskabet sit regnskab for andet kvartal af 2019, og det viste en bedre toplinje og organisk vækst, end det ifølge estimater indsamlet af selskabet selv var ventet blandt op til 17 analytikere, mens driftsresultatet (EBITDA) og bundlinjen var svagere.

- Væksten i Audio er meget stærk, og det vidner om, at man står med en meget konkurrencedygtig produktpalette, også når vi sammenholder det med udviklingen i Plantronics, der havde en organisk vækst på minus 8 pct., konstaterer Janne Vincent Kjær, GN-analytiker i Jyske Bank.

Genmab-aktien stiger torsdag 0,5 pct. til 1382,50 kr., efter at selskabet fra morgenstunden har kunnet fortælle, at det har fået godkendt Darzalex som førstelinjebehandling i Japan, hvilket vil give selskabet en milepælsbetaling på 7 mio. dollar.

Novo Nordisk har af Europa-Kommissionen fået godkendt det hurtigtvirkende måltidsinsulin Fiasp til brug for børn og unge, og aktien sendes op med 0,8 pct. til 352,75 kr.

ANALYSEÆNDRINGER PÅ STORE OG SMÅ

Flere finanshuse har torsdag været ude med analyser af danske selskaber. Det er blandt andet overgået Ørsted, som har fået sænket sin anbefaling hos Morgan Stanley til "ligevægt" fra "overvægt", mens kursmålet er blevet løftet med 9 pct. til 625 kr. Aktien falder 2,4 pct. til 654 kr.

Deutsche Bank har løftet kursmålet for DSV-aktien med 23 pct. til 800 kr., mens anbefalingen stadig er "køb". Aktien stiger 0,8 pct. til 654,80 kr.

SEB har sænket anbefaling af Coloplast til "sælg" fra "hold", mens kursmålet for aktien, der torsdag falder 0,7 pct. til 838,80 kr., fortsat er på 740 kr.

Investeringsbanken har også ændret syn på Netcompany, hvor der nu anbefales "køb" mod før "hold". Kursmålet er stadig 280 kr. for aktien, der ved middagstid ligger 0,5 pct. lavere i 248 kr.

Både Danske Bank og ABG Sundal Collier har kigget Nilfisk efter i sømmene oven på onsdagens regnskab, og aktien falder torsdag 1,7 pct. til 154,60 kr. Danske Bank har sænket kursmålet til 170 kr. fra 185 kr. og gentaget "hold", mens ABG nu har kursmålet 200 kr. mod før 230 kr. og anbefalingen "køb".

Danske Bank har også justeret kursmålet for Alm. Brand, så det nu er på 66 kr. mod før 70 kr. Anbefalingen er stadig "køb" af aktien, der torsdag falder 0,7 pct. til 53 kr. stykket.

Pareto har skåret knap 20 pct. af kursmålet for SAS, der torsdag falder 0,9 pct. til 8,56 kr. Kursmålet er nu 11,17 kr. mod før 13,96 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

COLUMBUS OG CBRAIN MED REGNSKAB

Flere selskaber uden for det danske eliteindeks har torsdag leveret regnskab, herunder softwarevirksomheden Cbrain, der kunne præsentere en omsætning på 46 mio. kr. i første halvår mod 38,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Også overskuddet blev løftet i årets første seks måneder - til 4,9 mio. kr. fra 1,4 mio. kr. - men Cbrain-aktien falder torsdag 1 pct. til 29 kr.

Columbus er også kommet med regnskab, hvilket investorerne takserer til et fald på 5,8 pct. til 10,96 kr. Omsætningen blev stort set fastholdt på samme niveau i første halvdel af året, men nettoresultatet svandt ind til 38,6 mio. kr. fra 51,2 mio. kr. samme periode af 2018.

Senere på dagen kommer der regnskab fra blandt andet Parken Sport & Entertainment og SP Group.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder