Aktier/middag: Ambu under pres efter regnskab på ellers positiv dag

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 11:19  |  
Arkiv: Foto

Ambu får tæsk onsdag middag, efter et regnskab der ikke lige var investorernes kop te. Vestas og Ørsted ligger helt i top med Bavarian Nordic lige efter i et grønt eliteindeks.

Samlet stiger eliteindekset, C25, med 0,7 pct. til 1738,80 efter tirsdagens kolde afvaskning og et fald på 2,6 pct.

- Der er kommet lidt optimisme ind her til morgen, men generelt er markedet meget kortsigtet. I fredags kom der en dårlige jobrapport fra USA, hvilket fik aktierne til at banke op. Mandag gik det stik modsat, i går var det inflationsbekymringer, der pressede. Jeg ser det lidt som et rekyl i dag, siger Lars Hytting, chef for aktiehandlen i Artha Kapital, til Ritzau Finans.

- Og herhjemme er det de store selskaber som Ørsted, Vestas, Novo og Carlsberg, der trækker C25 op, fortsætter han.

Tirsdagens inflationsbekymringer er vasket bort for en stund - men i eftermiddag er de igen i søgelyset med de amerikanske tal for forbrugerpriserne, der med en større end ventet stigning kan sætte yderligere gang i bekymringerne over, at der kan lure renteforhøjelser forude.

AMBU FORTSÆTTER NEDTUREN EFTER REGNSKAB

Ambu droppede hele 7,2 pct. i tirsdagens handel, og nedturen fortsætter onsdag med et massivt fald på 16 pct. til 252,75 kr., efter et regnskab der viste en lavere toplinje og drift end ventet, mens salget af endoskoper omvendt overraskede positivt.

- Ambu skuffede med sit regnskab, og det straffer markedet. Selskabet fik også bøllebank i går - så lige nu er der udsalg i den aktie, siger Lars Hytting.

Ambu fastholder forventningerne til hele regnskabsåret.

BAVARIAN STIGER PÅ RYGTER

Ørsted og Vestas ligger i toppen af eliteindekset med et plus på henholdsvis 3,6 pct. til 869,60 kr. og 2,4 pct. til 234,10 kr.

- De to selskaber har været hårdt udsatte i år efter et godt 2020. Begge aktier har lidt svært ved at finde bundniveauet. Ørsted er faldet med næsten en tredjedel i år, siger Arthas chefaktiehandler.

- Jeg vil sige, at Ørsted begynder at finde et leje, hvor det ligner noget. Men det er alt for længe siden, de har vundet et udbud - og oveni er konkurrencesituationen på havvind intensiveret, siger han.

Bavarian Nordic er i fokus, idet regeringen ifølge Jyllands-Posten er i færd med at forberede kommende forhandlinger om en dansk statslig investering i udviklingen af en covid-19-vaccine fra Bavarian Nordic. Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et samråd i Folketingets sundhedsudvalg tirsdag.

- Nyhedflowet kører lidt op og ned omkring Bavarian. Selskabet peakede i forbindelse med covid-19, så har der været lidt stille. Og nu er det nye meldinger fra regeringen, som markedet reagerer på, siger Lars Hytting.

Bavarian øger onsdag middag med et plus på 1,4 pct. til 265,70 kr.

I samme branche taber Lundbeck lidt af tirsdagens kursgevinst, og selskabet har oven på tirsdagens positive regnskab for første kvartal sænket kursmålet til 250 kr. fra 275 kr. af den amerikanske storbank JPMorgan.

Finanshuset gentager dog samtidig den positive anbefaling "overvægt".

Lundbeck falder onsdag middag med 1,5 pct. til 199 kr. efter tirsdagens optur på 5,6 pct.

REGNSKABER FRA TORM OG MTH

Torm falder 6,7 pct. til 54,70 kr., efter at produkttankrederiet landede et underskud på 21,3 mio. dollar i første kvartal. Til sammenligning var overskuddet på 56,4 mio. dollar i samme periode året forinden.

Entreprenørkoncernen MT Højgaard fastholder forventningerne til 2021 om en omsætning på 6,8 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster på 160 mio. kr.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal af 2021.

MT Højgaard stiger onsdag med 1,3 pct. til 233 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder