Aktier/middag: Bankfokus efter opjustering og årsmøde i Finans Danmark

Udgivet den 05-12-2022  |  kl. 11:45  |  
Arkiv: Foto

Bankaktierne er mandag i fokus grundet Finans Danmarks årsmøde, hvor blandt andre formanden, Danske Banks topchef, Carsten Egeriis, og nationalbankdirektør Lars Rohde taler. Dertil har der været en opjustering i branchen fra morgenstunden, som smitter af på de store bankers aktier.

Markedet ligger med plus i eliteindekset C25, og Mærsk trækkes op af positive nyheder om coronalempelser i Kina på trods af faldende rateindeks.

- Vi havde en stærk arbejdsmarkedsrapport i fredags, og markedet klarer sig ganske pænt, når det tages i betragtning, hvor stærk den var. Derudover ses der positive bevægelser i Europa efter de kinesiske meldinger om lempelser i coronahåndteringen, siger Ole Kjær Jensen, som er afdelingsdirektør i Sydbank, til MarketWire.

Imidlertid ligger eliteindekset med en stigning på 0,1 pct. i 1719,748.

BANKERNE LIGGER LUNT I SVINGET EFTER OPJUSTERING

- Bankerne bliver trukket opad af gode meldinger fra Ringkjøbing Landbobank, der vidner om, at bankmiljøet har det noget bedre nu. Både Jyske Bank, Nordea og Danske Bank ligger ganske pænt, siger Ole Kjær Jensen.

Opjusteringen kommer på et godt aktivitetsniveau og højere renter. Basisresultatet forventes nu i intervallet 1850-2000 mio. kr. fra før 1600-1850 mio. kr. Samtidig ventes et resultat før skat på 1700-1950 mio. kr. fra tidligere 1550-1800 mio. kr.

Der er også analysenyt om Danske Bank fra norske ABG Sundal Collier, som har løftet sit kursmål for aktien til 146 kr. fra 130 kr. Samtidig gentages den positive anbefaling "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Mens Ringkjøbing Landbobank stiger 2,5 pct. til 926,00 kr., går Jyske Bank 2,5 pct. frem i 442,70 kr., Danske Bank stiger 1,1 pct. til 129,65 kr., og Nordea ligger 0,7 pct. højere til 75,30 kr.

PÅ TRODS AF FALDENDE EFTERSPØRGSEL GÅR MÆRSK FREM PÅ KINA-NYT

De lempede restriktioner i Kina bringer godt nyt med sig for rederigiganten Mærsk, som ellers er ramt af faldende efterspørgsel på containerfragt med et SCFI-rateindeks, der er faldet i 25 uger i træk.

- Nedlukningen i Kina har været en hæmsko for mange virksomheder inklusiv Mærsk, så det er helt sikkert noget, der hjælper, siger Ole Kjær Jensen.

Sydbank skriver i en analyse, at der på kort sigt er sorte skyer forude på grund af den faldende økonomiske aktivitet, men at selskabet står stærkt rustet til fremtiden, da der er en høj andel af volumen på kontrakt, hvilket fjerner en del af usikkerheden.

Mærsks B-aktie stiger 1,7 pct. til 15.280 kr.

ANALYTIKERNYT

Den amerikanske storbank Bank of America har løftet kursmålet for aktien i den danske biotekvirksomhed Genmab med gentaget anbefaling "køb".

Kursmålet er løftet til 3565 kr. fra tidligere 2854 kr., fremgår det af Reuters. Genmab er på rekordkurs med en stigning på 1,0 pct. til 3310,00 kr.

Mandag morgen var der også analysenyt om Ørsted fra Berenberg. Det tyske finanshus har sænket kursmålet for aktien i den danske energikoncern til 800 kr. fra før 1000 kr., men det er fortsat langt over den aktuelle kurs, og anbefalingen lyder da også fortsat på "køb".

- Vi fortsætter med at tro på selskabets vækstpotentiale trods et mere udfordrende miljø med højere renter, omkostningsinflation og forsyningskædeproblemer, skriver Berenbergs analytikere.

Ørsteds aktie stiger 1,3 pct. til 656,5 kr.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯