Aktier/middag: Bavarian flyder oven på ellers blodrødt C25

Udgivet den 20-09-2021  |  kl. 11:49  |  
Arkiv: Foto

Det danske aktiemarked ligger ved middagstid i rødt med et fald på 1,7 pct. til 1922,32.

Generelt er stemningen meget sur, og kun to eliteaktier er i plus - nemlig Bavarian grundet hævet kursmål og Genmab, der søndag kunne melde om positive forskningsresultater.

I den modsatte ende af indekset trækker selskaber som Mærsk og ISS med Demant det danske eliteindeks i rødt.

Også resten af Europa oplever mandag fald. Det brede Stoxx 600-indeks falder 1,6 pct., hvilket skyldes usikkerhed i Asien og afventende position forud for ugens centralbankmøder.

- Urolighederne i kinesiske China Evergrande har skabt bølger i verdensøkonomien, herunder også Europa og Danmark, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til MarketWire.

Det ventes dog ikke, at usikkerheden om ejendomskoncernen vil vælte det kinesiske gældsbjerg og svække kinesisk økonomi markant, vurderer Jyske Bank i et notat.

- Myndighederne har mange muligheder for at afhjælpe problemet, skriver Jyske Bank, som peger på, at Evergrandes gæld kan blive restruktureret og aktiver overtaget af andre kinesiske virksomheder.

Udover usikkerhed i østen påvirker bekymringer for mulige pengepolitiske stramninger - blandt andet i USA, hvor Federal Reserve tirsdag og onsdag holder rentemøde.

GENMAB OG ANALYSEÆNDRINGER I FOKUS

Herhjemme har Genmab - og partneren Seagen - søndag meldt om opmuntrende foreløbige data fra forsøg med Tisotumab Vedotin i kombinationsterapi til behandling af tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft.

Genmab er faldet et par uger i træk fra rekordkursen 3100 kr. forrige mandag, men revancherede sig fredag med 1,4 pct. til 2700 kr. Mandag middag fortsætter den op med 1,4 pct. til 2737 kr.

Derimod falder Mærsk-aktierne, efter at tyske Berenberg har valgt at sænke sin anbefaling til "hold" fra "køb" med et uændret kursmål på 22.000 kr.

JPMorgan gentager derimod anbefalingen "neutral" for Mærsk-aktien, men kursmålet er løftet 16,2 pct. til 21.250 kr. fra 18.287 kr.

Mærsk B falder 3,5 pct. til 18.895 kr. Med i bunden af C25 ligger også ISS og FLS, der falder henholdsvis 4,2 pct. og 3,2 pct.

Bavarian topper ved middagstid det danske eliteindeks med en stigning på knap 4 pct. til 332,50 kr., efter at Nordea har hævet kursmålet for aktien i selskabet til 571 kr. fra 432 kr.

Nordea gentager den positive anbefaling "køb".

Der er også analysenyt om Rockwool. Franske Société Générale har løftet sit kursmål for isoleringskoncernens aktie til 3450 kr. fra 2600 kr.

Desuden er anbefalingen løftet til "hold" fra "sælg". Rockwool dykker dog 1,4 pct. pct. til 3150 kr.

Tryg har endvidere fået hævet sin anbefaling til "neutral" fra "underperform" af finanshuset Credit Suisse. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kursmålet er løftet til 145 kr. fra 140 kr.

Tryg-aktien starter mandagen med et fald på 1,5 pct. til 150,70 kr.

ABG Sundal Collier er fortsat positivt indstillet over for aktien i Sydbank og sætter kursmålet op til 220 kr. fra 210 kr. og gentager anbefalingen "køb".

Sydbank-aktien følger dog den generelle markedsstemning og falder 3,2 pct. til 177,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder