Aktier/middag: C25 i grønt boom - Netcompany og Rockwool i top

Udgivet den 13-10-2021  |  kl. 11:47  |  
Arkiv: Foto

Det danske eliteindeks byder onsdag på grønne tal over hele linjen, hvor samtlige aktier stiger.

Ved middagstid hæves indekset 2,4 pct. til 1886,234.

I toppen fører Netcompany an med en stigning på 5 pct., mens Vestas og Rockwool følger trop med stigninger lige over 4 pct.

I bunden ligger Royal Unibrew og Tryg med svage plusser på henholdsvis 0,2 pct. og 0,4 pct.

Hvad der ligger bag den indtil videre flotte dag er svært at gennemskue, siger afdelingsdirektør i Sydbank, Ole Kjær Jensen, til MarketWire.

- Generelt oplever hele Europa flotte stigninger, hvilket muligvis kan skyldes de seneste eksporttal fra Kina for september, der igen steg markant, og dermed overgik forventningerne, siger Ole Kjær Jensen.

Investorerne vil derudover holde nøje øje med de kommende amerikanske inflationstal, der lander klokken 14.30 onsdag.

- De finansielle markeder er i dag fuldt koncentrerede omkring offentliggørelsen af amerikanske forbrugerpriser og referatet fra det seneste Fed-møde (USA's central bank, Federal Reserve, red.). For forbrugerpriserne bliver det især interessant at se, om rekordhøje energipriser og pressede forsyningskæder forplanter sig videre til slutbrugernes indkøb, skriver Jyske Bank i en kommentar onsdag.

Den Internationale Valutafond (IMF) advarede tirsdag om, at centralbankerne verden over skal være meget opmærksomme på risikoen for høj inflation. Det har skærpet fokus på eftermiddagens amerikanske nøgletal for forbrugerpriserne yderligere.

ROCKWOOL FÅR LØFTET ANBEFALING

Efter den seneste måneds fald i aktien i Rockwool har finanshuset ABG Sundal Collier hævet anbefalingen til "køb" fra tidligere "hold".

Kursmålet er dog blevet trimmet til 2950 kr. fra før 3200 kr. af analytiker Laurits Louis Kjærgaard.

Rockwool -aktien ligger onsdag ved 11.30-tiden 4 pct. højere i 2716 kr. I løbet af den seneste måned er den imidlertid faldet fra lige under 3400 kr.

REGNSKABSSÆSON STARTER OP

I eftermiddag skydes regnskabssæsonen for alvor i gang i USA med tal fra landets største bank, JPMorgan Chase. Herhjemme var der tirsdag regnskab fra Tryg, som leverede stærkt på både præmieindtægter og indtjening.

Ved midddagstid er aktien i Tryg onsdag løftet 0,4 pct. til 147,10 kr.

Spar Nord og Skjern Bank har onsdag morgen opjusteret forventningerne til 2021. Det til trods falder Spar Nord 0,3 pct. til 75,20 kr., mens Skjern Bank stiger 2 pct. til 94 kr.

Aktien i flyselskabet SAS reagerer afdæmpet på nyt fra den politiske front. Et politisk flertal besluttede tirsdag at droppe rejsevejledninger relateret til coronavirus.

- Det er superpositivt. Endelig sker det. Vi har ønsket det i et stykke tid, siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, til Ritzau.

SAS-aktien ligger uændret i 1,38 kr.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder