Aktier/middag: C25 tynges af makrousikkerhed - SAS i tocifret fald

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 11:41  |  
Arkiv: Foto

SAS flyver fortsat lavt tirsdag ved middagstid, efter at luftfartsselskabet har søgt konkursbeskyttelse - en såkaldt chapter 11-procedure - i USA oven på piloternes strejke.

I C25-indekset er en positiv åbningsstemning vendt til et fald ved middagstid på 0,5 pct. til 1591,58.

Rygter om lempelse af USA's straftold på kinesiske varer havde ellers tidligere løftet stemningen, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

- Vi er stadig i en periode med usikkerhed og fokus på renterne, som også er steget. Nu er der meget fokus på Federal Reserves referat i morgen, da det var på det møde, at de hævede renten med 75 basispunkter. Så der bliver en del fokus på, hvilke tanker der lå bag, og hvad der blev diskuteret på mødet, lyder det.

I toppen af C25 ligger Royal Unibrew med et plus på 1,3 pct., mens FLSmidth indtager bunden med et fald på 2,7 pct.

SAS MED CHAPTER 11

SAS har tirsdag ansøgt om chapter 11-procedure i USA med henblik på at omstrukturere selskabets gældsforpligtelser, omkonfigurere flyflåden og komme igennem med en betydelig kapitaltilførsel samt at indgå aftaler med interessenter.

Det oplyste luftfartsselskabet tirsdag morgen, efter at forhandlingerne med selskabets piloter mandag forliste.

Konkursbeskyttelse, der i USA går under udtrykket chapter 11, bruges typisk til at rekonstruere et selskab og nedbringe gæld, mens man er beskyttet mod sine kreditorer.

Det giver til gengæld SAS noget arbejdsro, vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen. Meget er endnu uvist om SAS' fremtid, men det kan være det, der skal til, for at bedre situationen, fortsætter han.

Aktien i SAS kan vise sig at blive værdiløs, skriver DNB efter luftfartsselskabets beslutning om at søge konkursbeskyttelse i USA oven i den ventede udvanding af aktien, der kommer til at ske som resultat af selskabets tiltag.

DNB fastholder sit kursmål på 0,10 kr. og anbefalingen "sælg".

Aktien falder tirsdag 13,4 pct. til 0,37 kr.

ENERGIØ UDSKUDT

Energiselskabet Ørsted og vindmøllegiganten Vestas må konstatere, at Energistyrelsen har udskudt udbuddet af den kommende energiø i Nordsøen med op til 12 måneder.

Beslutningen om at udskyde udbudsprocessen kommer efter dialog med private aktører og konsortier, der har budt ind med forslag til, hvordan energiøren udformes på den bedste måde, samt hvilken forretningsmodel der virker bedst.

Udbuddet vil finde sted i det tidlige efterår 2023.

Vestas falder 1,6 pct. til 152,34 kr., og Ørsted stiger 0,6 pct. til 780,70 kr.

Per Aarsleff Holding har tirsdag fået godkendt overtagelsen af 66,6 pct. af aktierne i Trym Anlegg af de norske konkurrencemyndigheder, oplyser selskabet. Overtagelsen gennemføres den 12. juli.

Aktien falder 0,9 pct. til 210,50 kr.

KURSMÅL SKÆRES - SYDBANK SÆNKES

Autonomous Research har sænket kursmålet for Danske Bank, mens finanshuset samtidig har sænket anbefalingen af aktien i Sydbank.

Sydbanks anbefalingen er nu "hold" mod tidligere "outperform", og kursmålet er justeret marginalt til 260,25 kr. fra 258,83 kr.

Danske Banks kursmål er sænket til 119,87 kr. fra 131,63 kr. Anbefalingen "underperform" gentages.

Sydbank-aktien falder 1,7 pct. til 207 kr., og Danske Bank ligger 2,0 pct. lavere i 98,46 kr.

Der er også analysenyt om smykkekoncernen Pandora, som hos canadiske RBC Capital har fået sænket kursmålet til 530 kr. fra 680 kr. Anbefalingen er fortsat den neutrale "sector perform".

Pandora stiger 0,7 pct. til 450,30 kr.

Tryg har endvidere fået sænket kursmålet til 157 kr. fra 164 kr. hos schweiziske Credit Suisse, som fastholder anbefalingen "neutral".

Forsikringsaktien falder 1,7 pct. til 158,30 kr.

Rockwool har fået barberet endnu en ordentlig luns af kursmålet hos storbanken HSBC, der nu sætter målet til 2300 kr. mod hidtil 3200 kr.

Anbefalingen for isoleringskoncernens aktie er fortsat "køb".

Rockwool-aktien falder ved middagstid 0,1 pct. til 1591 kr.

GN har fået sænket kursmålet hos finanshuset Carnegie til 320 kr. fra 355 kr.

Aktien falder 1,8 pct. til 246,20 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯