Aktier/middag: Carlsberg til bunds i rekordfokuseret C25

Udgivet den 02-08-2021  |  kl. 12:02  |  
Novo Nordisk - Insulin piller

Carlsberg-aktien agerer mandag bundprop i det danske eliteindeks, efter at den hollandske konkurrent Heineken har leveret en svag udvikling i Asien.

Det danske C25-indeks stiger marginalt til 1926,35, og eliteindekset ligger ved middagstid på månedens første handelsdag over rekorden i 1925,73, som blev sat 7. juli.

- Vi har stigninger i Europa, men vi handler lidt efter i Danmark, hvor DSV blandt andet er med til at trække ned. Vi har en uge med nogle tunge nøgletal fra USA i form af eftermiddagens ISM og fredagens jobrapport, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

DSV-aktien taber 0,9 pct. til 1514 kr., mens Vestas-aktien ligger i den modsatte ende med et plus på 1,6 pct. i 234,80 kr.

CARLSBERG FALDER EFTER MELDINGER FRA HEINEKEN

Carlsberg-aktien falder 1,2 pct. til 1146 kr., efter at den danske bryggerigigant har fået nyt fra den hollandske konkurrent Heineken, der har fremlagt halvårstal mandag morgen.

Heineken har leveret en lidt bedre end ventet omsætning og en betydelig bedre end ventet organiske vækst i ølvolumen samt driftsindtjening, hvilket får investorerne til sat sende Heineken-aktien op med 1,3 pct. på børsen i Amsterdam.

Den danske bryggeriaktie kan ifølge Martin Munk være presset af flere svage meldinger fra det hollandske bryggeri.

Heineken melder blandt andet om tilbagegang på 8 pct. i volumenvæksten i Asien og samtidig flages for betydeligt højere råvareomkostninger, hvilket kan komme til at ramme indtjeningen.

SIMCORP PRESSET EFTER SÆNKET ANBEFALING

Simcorp-aktien ligger også i den tunge ende af eliteindekset med et fald på 1 pct. i 862,60 kr., efter at finanshuset SEB har sænket sin anbefaling for aktierne i finanssoftwareselskabet til "sælg" fra hold" med et fastholdt kursmål på 775 kr.

Koncernen har haft problemer på grund af corona, som har forhindret Simcorp i at holde vigtige møder med nuværende og potentielle kunder. Det er skidt for væksten.

Finanshuset Carnegie har kigget nærmere på Novo Nordisk, der har fået løftet sit kursmål til 695 kr. fra 506 kr. med en fastholdt købsanbefaling, skriver PLX.AI.

Også i Silkeborg hos Jyske Bank har Novo-aktien Novo Nordisk været under luppen. Kursmålet løftes til 630 kr. fra 500 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Novo-aktien falder mandag formiddag 0,3 pct. til 578,20 kr.

BANKER STIGER EFTER STRESSTEST

De store banker har sammen med Nykredit deltaget i den fælleseuropæiske stresstest 2021 fra de europæiske bankmyndigheder (EBA). Selvom der er tale om en meget hård stresstest, som giver anledning til betydelige fald i institutternes kapitalprocenter, består alle.

Danske Bank stiger 0,9 pct. til 110,95 kr. Jyske Bank øger 2,4 pct. til 311,90 kr. og Sydbank handles 1,3 pct. højere i 194,50 kr.

ISS I TOP AF C25

ISS-aktien ligger mandag med en stigning på 3,9 pct. i 153,75 kr. i toppen af C25-indekset.

ISS-aktien kan ifølge Martin Munk være understøttet af sidste uges fine tal fra Securitas.

- Der kan være noget i det billede, man kan læse ind i ISS, vurderer Martin Munk.

HARBOE FORTSÆTTER OP

Harboes Bryggeri fortsætter opturen efter fredagens artikel i dagbladet Børsen, om at investor Jesper Lund, der ejer Dansk Finansservice, ser landets tredjestørste bryggeri som markant undervurderet.

Bryggeriaktien stiger 12,3 pct. til 119 kr. efter fredagens optur på 15 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder