Aktier/middag: Chr. Hansen tynger fortsat C25 med markant fald

Udgivet den 27-06-2019  |  kl. 11:39  |  
Arkiv: Foto

Et betydeligt kursfald til Chr. Hansen præger fortsat det danske eliteindeks, C25-indekset, ved middagstid torsdag.

Samlet set falder indekset 0,8 pct. til 1115,74, hvor Chr. Hansen-aktien med et fald på 12,4 pct. til 634 kr. er med til at tynge indekset.

Kursfaldet i selskabets aktie torsdag sker, efter at ingredienskoncernen onsdag aften uventet nedjusterede forventningerne til regnskabsåret 2018/19. Det skete i et fremrykket regnskab for tredje kvartal.

Chr. Hansen venter nu en organisk vækst for hele det skæve regnskabsår på 7-8 pct. mod før 9-11 pct.

- Det er Chr. Hansen, som tager alt fokus her på den korte bane. Aktien bliver straffet hårdt, og man må sige, at når en aktie er så højt værdisat, skal der ikke meget til, før end at det koster med det samme.

- Det koster nok også lidt mere, end hvad konsensus reelt skal ned med, men det er jo i og med, at den har kørt så godt og er så højt værdisat, så den får nogle ordentlige hug på det, forklarer Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank, til Ritzau Finans.

ROCKWOOL I DEN SJOVE ENDE

I toppen af det danske eliteindeks stiger Rockwool-aktien ved middagstid med 1,5 pct. til 1646 kr. Ifølge Christian Thatje kan det skyldes, at der i de seneste dage har været røre om en af koncernens amerikanske konkurrenter.

- Der skulle være en hedgefond i USA, som har købt en position i en af Rockwools peers derovre, som hedder Owens Corning, og jeg tror, det smitter lidt positivt af på Rockwool-aktien, siger senioraktiehandleren.

Også Danske Bank er med i toppen af indekset torsdag med en stigning på 1,8 pct. til 102,60.

I dagens handel er der også godt nyt til Nilfisk, efter at finanshuset ABG har løftet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold". På samme tid har finanshuset sænket kursmålet til 230 kr. fra 270 kr.

Nilfisk-aktien løfter sig ved middagstid 1,4 pct. til 178 kr.

Også Carlsberg har fået analytiker-nyt. Det er Citigroup, som har sænket anbefalingen af Carlsberg-aktien til "sælg". Aktien falder 1,6 pct. til 866,80 kr.

ØRSTED OG VESTAS NED TRODS VINDNYT FRA USA

Ørsted og Vestas ligger ved middagstid også lavere trods nyt om to lovforslag, som er fremsat i Senatet i USA, om forlængelse af den eksisterende skatterabatordning, ITC, for offshore vindenergi. Den amerikanske vindbranche, AWEA, ser en forlængelse som en kickstart.

- Alle de grønne aktier i Europa ligger lidt i minus i dag, så generelt er sektoren lidt underperforming.

- Overordnet kan jeg ikke se, at aktierne skulle falde på nyhederne fra USA, fordi det er alt andet lige positivt for dem. Men Børsen har i dag en artikel med Vestas' CFO, hvor hun lidt indikerer, at der er en lidt ujævn fordeling af ordrer hen mod andet halvår. Det er meget back-end-loaded, og det kan måske resultere i lidt forskubbelse af nogle leveringer. Det er det eneste, som jeg kan pege på, skulle være lidt negativt for Vestas i dag, siger Christian Thatje.

Ørsted-aktien ligger 1,1 pct. lavere til 575,80 kr., mens Vestas-aktien taber 1,3 pct. til 581 kr. Vestas har tidligere på dagen kunnet berette om en repowering-ordre i Danmark på 58 megawatt.

COLOPLAST I FOKUS FREDAG

Også i bunden af eliteindekset finder man Coloplast, som falder 1,5 pct. til 730,80 kr. Fredag fremlægger Frankrig sin nye sundhedsreform, og det kan spille aktien et puds i dag.

- Med Coloplast skal man være opmærksom på, at den nye franske sundhedsreform bliver fremlagt i morgen, og det kan gøre, at nogle i dag holder lidt igen med Coloplast, forklarer Christian Thatje.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
16:37:01

 
5,02%
 
16:37:01

 
5,01%
 
16:37:01

 
3,60%
 
16:37:01

 
2,22%
 
16:37:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder