Aktier/middag: Coloplast i bund efter negativ anbefaling i afventende marked

Udgivet den 19-09-2023  |  kl. 11:21  |  
Arkiv: Foto

Coloplast har tirsdag indtaget bunden af det danske C25-indeks, efter at medicoselskabet har fået genoptaget dækningen hos amerikanske JPMorgan med en negativ anbefaling.

I toppen af eliteindekset ligger Bavarian Nordic, der har kurs mod tredje børsdag i træk i plus, siden sundhedsmyndighederne i Kina meddelte, at mpox vil blive håndteret på samme måde som covid-19.

Stemningen på det danske aktiemarked er tirsdag afventende frem mod adskillige rentemeddelelser i ugens løb. Her er det særligt rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der fylder i handlernes bevidsthed.

- Vi har et meget afventende marked, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, til MarketWire.

- Vi venter fortsat på centralbankerne, og der kommer Federal Reserve onsdag og minimum syv rentemeldinger fra centralbankerne den her uge, men Federal Reserve er selvfølgelig i fokus.

Foruden USA er der i ugens løb også rentemøde i centralbankerne i blandt andet Tyrkiet, Storbritannien, Norge, Schweiz, Sverige og Japan.

C25 bakker ved middagstid 0,5 pct. til 1717,79.

COLOPLAST FÅR NEGATIV ANBEFALING FRA AMERIKANSKE STORBANK

Coloplast har tirsdag fået genoptaget dækningen hos den amerikanske investeringsbank JPMorgan, der har den negative anbefaling "undervægt" og et kursmål på 686 kr.

Dertil har Danske Bank sænket sit kursmål for Coloplast til 935 kr. fra 1030 kr. med henvisning til højere kapitalomkostninger og et større antal aktier efter opkøbet på islandske Kerecis for knap 9 mia. kr.

Coloplast falder 2,4 pct. til 754,80 kr.

Øverst i C25 ligger Bavarian Nordic, der stiger for tredje handelsdag i træk. Fremgangen kan ifølge Sydbanks Ole Kjær Jensen stadig være drevet af sidste uges melding fra Kina om, at mpox - tidligere kendt som abekopper - vil blive håndteret på samme måde som covid-19.

Vaccineproducenten stiger tirsdag 3,2 pct. til 148,80 kr.

NNIT har efter sin kapitalmarkedsdag og nye langsigtede forventninger fået løftet kursmålet hos svenske SEB til 122 kr. fra 104 kr.

Anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News.

NNIT sigter ifølge sine nye mål efter en årlig organisk vækstrate på omkring 10 pct. i perioden 2024-26 og en gennemsnitlig overskudsgrad før særlige poster på omkring 10-13 pct.

Tirsdag går aktien frem med 0,8 pct. til 86,30 kr. efter et plus på 4,3 pct. mandag.

SMÅ REGNSKABER I KALENDEREN

Tirsdag er der desuden regnskabsopdateringer fra Dantax og Rovsing, der begge gør endelig status for regnskabsåret 2022/23, i kalenderen.

Rovsing har allerede fra morgenstunden lagt sine tal frem, og her er det blandt andet værd at bide mærke i prognosen for det indeværende regnskabsår, 2023/24.

Selskabet venter her en omsætning på 37-41 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 3,5-4,5 mio. kr.

Der er dermed udsigt til klar fremgang. I det netop overståede regnskabsår omsatte Rovsing således for 28,3 mio. kr. og hentede et driftsresultat (EBITDA) på 1,0 mio. kr.

Rovsing-aktien stiger efter regnskabet 5,1 pct. til 49,80 kr.

Tilbage udestår regnskabet fra Dantax, der senest har meldt en forventning ud om et resultat før finansielle poster på 1,5-2 mio. kr. efter skat for året.

Aktien falder ved middagstid 0,8 pct. til 264 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯