Aktier/middag: Coloplast synker til bunds i roligt marked

Udgivet den 13-09-2017  |  kl. 11:47  |  
Arkiv: Foto

Mens der er comeback til Lundbeck, slår Coloplast sprækker onsdag formiddag, hvor topchef Lars Rasmussen har solgt en stor aktiepost.

Udsvingene er dog generelt små, og målt på C20 Cap-indekset ligger det danske marked ved 11.35-tiden til et fald på 0,4 pct. til 1169,82.

- Det er som om, at markedet tager en puster. Vi er steget pænt på, at orkanen Irma ikke blev så slem som frygtet, ligesom der ikke er kommet noget respons fra Nordkorea på de sanktioner, der er indført. Det har løftet markedet, men vi er lidt i et vakuum, siger senior aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Største udsving blandt de danske eliteaktier står Lundbeck og Coloplast for.

Lundbeck genvinder 1,9 pct. til 351,30 kr. efter et samlet fald på over 16 pct., siden topchef Kåre Schultz meldte sin afgang efter bare godt to år på posten.

I den modsatte grøft ligger Coloplast til et fald på 1,6 pct. til 500 kr. - det laveste niveau siden marts. Administrerende direktør Lars Rasmussen har solgt 120.000 aktier i medicoselskabet til samlet 61,6 mio. kr.

- Jeg tror, at det er Lars Rasmussens aktiesalg, der tynger. Det handler om signalet, som kan vække lidt bekymring, siger Martin Munk.

Det er dog kun omkring et halvt år siden, at Lars Rasmussen også solgte et stort bundt Coloplast-aktier - dengang til en værdi af over 50 mio. kr. Dengang steg aktien.

I en anden del af den danske medicinalsektor ligger Novo Nordisk uændret i 301,60 kr. Det sker, selv om medicinalselskabet har fået løftet kursmålet af JPMorgan til 230 kr. fra tidligere 215 kr. Anbefalingen hos det amerikanske finanshus er dog fortsat "undervægt" for Novo Nordisk-aktien.

FÅ NYHEDER FRA ISS

For ISS har tirsdagens kapitalmarkedsdag i London ikke bragt alt for meget nyt. Aktien falder med 0,9 pct. til 247,10 kr.

- Vores analytiker kom egentlig tilbage med en god fornemmelse i forhold til, at vores case om at købe aktien er intakt. Men der var ikke "breaking news", og det kan godt ske, at den falder lidt på den baggrund, siger Martin Munk.

Blandt de mest faldende aktier i onsdagens handel finder man også A.P. Møller-Mærsk B og Vestas, der dykker henholdsvis 1,4 pct. og 1,2 pct. til 12.300 kr. og 561,50 kr.

Raterne på containerfragt er dykket de seneste uger, og med udsigten til oktoberferien i Kina kan der ventes en periode med fortsat rateustabilitet, skriver analysehuset Alphaliner onsdag.

I forhold til Vestas er der kommet nyt fra konkurrenten GE Renewable Energy, der har introduceret en ny møllekæmpe på 4,8 megawatt (MW) og derved står bedre i konkurrencen mod blandt andet Vestas, som tidligere har lanceret møller i den størrelseskategori.

ONXEO SLIKKER SÅRENE

Uden for eliteindekset har det dansk-franske biotekselskab Onxeo meddelt, at det afhænder de eksklusive globale licensrettigheder til lægemiddelkandidaten Validive for 1 mio. dollar. Desuden kan selskabet krydse fingre for "substantielle" milepælsbetalinger på op til 108 mio. dollar samt royalties på det fremtidige salg.

Onxeo-aktien ligger onsdag middag 5,2 pct. højere i 16,30 kr. Det følger efter et fald på 50,8 pct. tirsdag oven på et skuffende studie med lægemiddelkandidaten, der var udset som flagskibet i selskabets pipeline, Livatag mod leverkræft.

Der kommer onsdag regnskab for andet kvartal fra investeringsselskabet Speas, der forinden regner med i 2017/18 at kunne levere et langsigtet afkast af egenkapitalen på 8-9 pct. om året. Speas-aktien er endnu ikke handlet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:35:01

 
0,66%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:35:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder