Aktier/middag: Danske Bank tager revanche efter fredagens kursfald

Udgivet den 26-07-2021  |  kl. 11:53  |  
Arkiv: Foto

Danske Bank trækker ved middagstid mandag fra i toppen af et roligt C25-indeks, efter fredagens store nedtur. Med til at give aktien vind i sejlene er, at banken har fået løftet sit kursmål hos både Barclays og Deutsche Bank.

Der er ikke de store selskabsspecifikke nyheder at tage bestik af, så der bliver skævet til udlandet. Her fortsætter fragtraterne deres himmelflugt, og det skaber positivt fokus på Mærsk-aktien, mens den amerikanske regnskabssæsson også for alvor skydes i gang i denne uge, hvilket kan give nogle impulser fra den anden side af Atlanten.

Det danske C25-indeks mister lidt af morgenens momentum og ligger ved middagstid svagt nede i indeks 1921,56. Det danske eliteindeks klarer sig dog bedre end hovedparten af de øvrige europæiske indeks, efter at det paneuropæiske Stoxx 600 fredag satte rekord.

Ifølge Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan noget af forklaringen på den matte stemning i Europa forklares med morgenens store fald i Kina, efter at de kinesiske myndigheder har varslet stramninger inden for uddannelsesindustrien.

- Der var sur stemning i Asien her til morgen, og det kan være med til at trække ned. Derudover kom der også tyske IFO-tal, der kom ud lidt svagere end ventet. Det er ikke noget dramatisk, men det kan have spillet ind, siger Martin Munk.

Det tyske erhvervstillidsindeks faldt i juli til 100,8 fra 101,7 måneden forinden. Her var ifølge konsensusestimater ventet en indeks på 102,7 ifølge Bloomberg News.

DE DANSKE BANKER I FOKUS

Danske Bank har potentiale ifølge den britiske storbank Barclays, der har øget kursmålet på Danske Bank til 134 kr. fra 125 kr. Det sikrer Danske Bank en fortsat førsteplads i toppen af indekset med en stigning på 2,4 pct. til 110,60 kr.

Anbefalingen af aktien er uændret den neutrale "equalweight", og aktien stiger 1,7 pct. til 110 kr.

Også Deutsche Bank rykker kursmålet op for Danske Bank-aktien - her til 139 kr. fra 135 kr. og holder anbefalingen uændret på "hold".

- Danske Bank får et rebound efter fredagens fald på lidt over 4 pct. Det synes jeg også var lige lovlig voldsomt. Regnskabet var stort set kendt, så meget af det gik på 2023 målsætningen, og der er nogle aktører stadig skeptiske over for, om det kan nås, siger Martin Munk.

Nordens største bank, Nordea, har fået løftet kursmålet til 87,20 kr. fra 79,84 kr. af det amerikanske finanshus Keefe, Bruyette & Woods. Anbefalingen lyder fortsat på "outperform".

Nordea-aktien stiger 1,1 pct. til 73,48 kr.

Generelt er der en smule medvind til banksektoren efter fredagens melding fra Den Europæiske Centralbank, der igen - fra september - giver tilladelse til udbytte og aktietilbagekøb for bankerne i Eurozonen.

- Det er positivt, men ikke uventet. Vi vil nok se, at flere af de velpolstrede banker vil begynde at gøre noget på dividendesiden. Men som sagt var det ikke helt uventet, lyder det fra Martin Munk.

Jyske Bank ligger uændret ved middagstid i 297,50 kr.

HØJERE KURSMÅL OG FRAGTRATER

Mærsk er også at finde i toppen mandag, hvor fredagens tal for rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) blev offentliggjort med en stigning for 11. uge i træk. Indekset steg 1,1 pct. til 4100 og er over det seneste år steget 301,2 pct.

Mærsk har samtidig fået løftet sit kursmål til 23.000 kr. fra 22.500 kr. af HSBC. Finanshuset gentager sin anbefaling "køb".

Mærsk, der fremlægger regnskab for andet kvartal 6. august, stiger mandag ved middagstid 1,1 pct. til 17.575 kr.

DSV I ENDNU ET OPKØB

DSV Panalpina skal atter bevise evnen til at håndtere et opkøb, når købet af GIL som ventet bliver godkendt. Men uanset om det går godt eller skidt, har transportkoncernen bevist, at der stadig er gode opkøbsemner, og det er centralt for aktiekursen ifølge kommentarer i JyllandsPosten.

DSV stiger ved middagstid 0,1 pct. til 1535,50 kr.

ROCKWOOL FORTSÆTTER REKORDKURS

Der var fredag fire danske eliteaktier, der satte rekord, og mandag fortsætter Rockwool mod endnu en rekord med en stigning på 0,2 pct. til 3293 kr., mens de tre øvrige - Novo Nordisk, Genmab og Royal Unibrew alle ligger under fredagens niveau.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder