Aktier/middag: Defensiv kvartet trækker C25 mod fire på stribe

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 11:46  |  

De danske aktier er endnu en gang klædt i grønt onsdag formiddag, hvor C25-indekset har kurs mod det højeste niveau siden februar.

De største bidragsydere til fremgangen er nogle af de traditionelt mere defensive papirer, og i Europa generelt er udviklingen da også noget mere blandet - med fald i de store indeks i eksempelvis Spanien og Frankrig.

Da de defensive aktier vejer meget i C25-indekset, ser man ofte det danske eliteindeks klare sig bedre end de øvrige toneangivende indeks i Europa på dage, hvor stemningen er lidt mere til den svage side.

Onsdag stiger det danske eliteindeks med 0,9 pct. til 1294,35 og går dermed frem for fjerde handelsdag på stribe.

I toppen trækker en kvartet bestående af Demant, Ambu, Novozymes og GN op med stigninger på mellem 1,9 pct. og 4,1 pct. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

Novozymes, der stiger 2,1 pct. til 358,10 kr. kan dog glæde sig over et løftet kursmål hos finanshuset Kepler Cheuvreux, der har skruet op til 275 kr. fra 255 kr.

Anbefalingen er fortsat "reducer".

STG TOPPER EFTER STÆRKE REGNSKABSTAKTER

Blandt de største selskabsnyheder blander Scandinavian Tobacco Group (STG) sig onsdag, efter at koncernen sent tirsdag aflagde et flot regnskab for første kvartal.

Første kvartal bød på massiv fremgang i både omsætningen og driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA).

Salget steg således til 1791 mio. kr. fra 1464 mio. kr. i samme kvartal sidste år, og EBITDA gik før særlige poster frem til 326 mio. kr. fra 239 mio. kr. i første kvartal 2019.

Ifølge Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, var regnskabet da også over forventningerne i markedet.

Også i relation til forventningerne til hele året, der lyder på en organisk EBITDA-vækst på over 2 pct.

- Det var et pænt regnskab, STG kom med. Både i forhold til resultatet og forventningerne. STG venter nu en EBITDA-vækst på mindst 2 pct., og konsensus lå på minus 3 pct., siger han til Ritzau Finans.

- Og tallene for første kvartal var også bedre end ventet på både driften og indtjeningen, fortsætter han.

STG-aktien stiger med 6,5 pct. til 90,25 kr. onsdag formiddag.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff stiger i øvrigt med 5 pct. til 200 kr. Her har Danske Bank løftet sit kursmål til 230 kr. fra 185 kr. og gentaget den positive anbefaling "køb".

PANDORA RAMT AF SÆNKET ANBEFALING

Tilbage blandt eliteaktierne kan smykkeselskabet Pandora konstatere, at svenske Handelsbanken har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb".

Kursmålet er dog fastsat til 300 kr., og Pandora-aktien stiger 0,2 pct. til 294,10 kr.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen Holding falder med 0,3 pct. til 644,80 kr., selv om Kepler Cheuvreux her har løftet sit kursmål til 595 kr. fra 555 kr.

Anbefalingen er ifølge data fra Bloomberg News fortsat i neutralt terræn på "hold".

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder