Aktier/middag: DSV på rekordkurs trækker C25 frem

Udgivet den 03-08-2020  |  kl. 11:38  |  
DSV - Logistik

Med DSV Panalpina som frontløber styrer de danske aktier mandag mod nye stigninger efter en svag sidste uge, hvor C25-indekset bakkede fire ud af fem handelsdage.

Transport- og logistikselskabet belønnes mandag for det flotte regnskab for andet kvartal, der blev aflagt fredag morgen, men hvor indledende stigninger endte med at blive afløst af et lille fald på 0,7 pct.

Siden har flere børshuse hævet kursmålene for DSV Panalpina betragteligt for at indregne det positive momentum fra andet kvartal.

REGNSKABER OG PMI-TAL TRÆKKER OP

Generelt er stemningen blandt de europæiske aktier til den positive side mandag, selv om spændingerne mellem USA og Kina fortsat lurer i baggrunden, ligesom smittetallene med coronavirus fortsat er stigende mange steder.

Til gengæld har PMI-tal fra Kina fra morgenstunden vist sig bedre end ventet, og det er med til at løfte humøret.

- Der er ikke så meget nyt under solen. Vi er stadig i regnskabssæsonen, og stadig det, der dominerer markederne. Selskaberne har afleveret tal, der generelt har været bedre end ventet af analytikerne, siger Mads Zink, der er chefaktiehandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

- Og så har vi fået nogle nøgletal fra Asien her til morgen, der overraskede positivt. Særligt PMI-tallene fra Kina overraskede positivt. Det er en kombination af de to ting, der trækker markederne op i dag, fortsætter han.

PMI for fremstillingssektoren i Kina steg i juli til 52,8 fra 51,2 i juni. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet et marginalt fald til 51,1.

C25-indekset stiger sidst på formiddagen med 1,3 pct. til 1441,97.

DSV BELØNNES FORSINKET FOR FLOTTE TAKTER

Dagens største vinder blandt de store danske selskaber er DSV Panalpina, der fredag morgen slog forventningerne i markedet markant med sine resultater for andet kvartal.

Samlet leverede selskabet et driftsresultat før renter og skat (EBIT) fraregnet særlige poster på 2613 mio. kr. mod ventet 2353 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af DSV selv.

Siden har en stribe finanshuse løftet deres respektive kursmål for aktien.

Svenske SEB har eksempelvis skruet op til 1000 kr. fra 900 kr. og gentaget den positive anbefaling "køb". Også Nordea anbefaler stadig "køb", og her er kursmålet løftet til 975 kr. fra 925 kr.

Britiske Barclays har løftet sit kursmål for DSV til 970 kr. fra 850 kr. og gentaget den positive anbefaling "overvægt", og ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål til 930 kr. fra 800 kr.

Det norske finanshus har anbefalingen "hold". Også Jefferies og Credit Suisse har skruet op for kursmålene efter regnskabet.

DSV Panalpina-aktien stiger med 3,9 pct. til 901,20 kr. Dermed er aktien på vej mod rekord.

GENMAB STIGER EFTER GODE DARZALEX-DATA

Også Genmab er i god form mandag, efter at selskabet sent fredag løftede sløret for nye studieresultater med kræftmidlet Darzalex fra partneren Janssen.

Toplinjedata fra det såkaldte Apollo-studie viser, at Darzalex i kombination med kræftmidlet Pomalidomid og hormonpræparatet Dexamethason forlænger den progressionsfri overlevelse hos patienter med knoglemarvskræft i sammenligning med behandling med Pomalidomid og Dexamethason alene.

Dermed er det primære endemål nået.

Der er tale om doseringer med Darzalex i en subkutan udgave, der doseres markant hurtigere end ved normal intravenøs behandling, og behandlingskombinationen er allerede godkendt i både USA og Europa i en intravenøs udgave.

Genmab-aktien stiger med 2,5 pct. til 2212 kr. Hos Danske Bank noterer man sig de positive resultater, men vurderer ellers nyheden som værende kursneutral.

- Det er selvfølgelig noget, man skal holde øje med, men det burde ikke have nogen effekt på kursen, som vi ser det, siger Mads Zink til Ritzau Finans.

SMÅ KURSMÅLSJUSTERINGER

Demant har fået løftet sit kursmål til 193 kr. fra 179 kr. hos ABG Sundal Collier.

Ifølge data fra Bloomberg News er anbefalingen fortsat "hold".

Demant-aktien stiger 1,4 pct. til 198,15 kr.

Alm. Brand har i øvrigt fået løftet sit kursmål hos Danske Bank, efter at bank- og forsikringskoncernen fredag opjusterede forventningerne til hele 2020 og afslørede foreløbige tal for andet kvartal.

Kursmålet er løftet til 73 kr. fra 67 kr., og anbefalingen er fortsat "køb".

Alm. Brand-aktien stiger med 1,1 pct. til 65,30 kr. efter fredagens kursplus på 2,9 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder