Aktier/middag: FLSmidth og Vestas går i front på grønt marked

Udgivet den 11-09-2019  |  kl. 11:46  |  

FLSmidth, Vestas og Mærsk har onsdag middag lagt sig i toppen af det danske eliteindeks, der nyder godt af en opblødning i handelskrigen mellem USA og Kina.

Onsdag middag er plusser på flere asiatiske markeder med til at skabe en positiv stemning på de europæiske markeder, herunder det danske, vurderer Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg ved Formuepleje.

Han hæfter sig ved, at Kina fritager en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse.

- Det er et signal om, at man er villig til at bakke den anden vej også. Så vi ser generelt et positivt marked i Asien, der så forplanter sig videre til Europa, siger han til Ritzau Finans.

Onsdag ved middagstid stiger det danske C25-indeks med 1,1 pct. til indeks 1143,99.

Hovedfokus i markedet er fortsat rentemødet hos Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag, hvor der ventes en sænkning af den ledende rente og en pakke med kvantitative lempelser til markedet.

Det kan give mere brændstof til den i forvejen voksende risikovillighed, hvis ECB lever op til forventningerne. Omvendt kan det gå den anden vej igen, hvis meldingerne skuffer.

SEKTORROTATION FORTSAT I FOKUS

Blandt enkeltaktierne var der mandag og tirsdag tendens til en sektorrotation, hvor investorerne i højere grad kastede sig over mere cykliske aktier og solgte ud af de defensive papirer.

I C25-indekset vejer de defensive aktier tungt, og derfor bød ugens to første dage på tilbagegang.

Også onsdag er der tendens til mest fremgang til cykliske aktier. Det gælder blandt andet Vestas, der af UBS har fået løftet anbefalingen til "køb" fra "neutral" og stiger med 4,1 pct. til 554,40 kr. onsdag middag.

Også Mærsk er i positivt analysefokus, efter at tyske Mainfirst har løftet sin anbefaling af aktierne i shipping- og logistikselskabet til "outperform" fra "neutral". Mærsks B-aktie stiger med 3,5 pct. til 8124 kr.

FLSmidth sætter sig på toppen af indekset onsdag middag med en stigning på 4,7 pct. til 310 kr.

Smykkeselskabet Pandora løftes i øvrigt med 2,4 pct. til 322,70 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring. Pandora har været inde i en rigtig god udvikling på det seneste og er i september alene steget med 10,3 pct.

COMEBACK TIL MEDICINALAKTIER

De klare tabere i sektorrotationen har været medicinalselskaberne Novo Nordisk og Lundbeck samt biotekselskabet Genmab, der ellers havde en god periode, inden rotationen satte ind.

Onsdag middag er der dog et lille comeback, og Novo løftes marginalt med 0,1 pct. til 332,80 kr., Lundbeck stiger 1,9 pct. til 237,90 kr., og Genmab stiger 1,5 pct. til 1347,50 kr.

ROBLON AFLEVERER REGNSKAB FOR TREDJE KVARTAL

Blandt de mindre aktier er nordjyske Roblon tirsdag regnskabsaktuel med sine tal for tredje kvartal af 2018/19.

Selskabet har tidligere på regnskabsåret haft store problemer med vindmølleproducenten Senvion fra Tyskland, som er en større kunde.

Senvion har store finansielle vanskeligheder, og det fik i april Roblon til at nedjustere sine forventninger til hele året, fordi situationen skaber usikkerhed omkring omsætningen og indtjeningen i det danske selskab.

I starten af september indgik Roblon en såkaldt standstill-aftale med Senvion.

Roblon-aktien falder 2,1 pct. til 164,50 kr. inden regnskabet.

Det er også fortsat værd at holde øje med Atlantic Petroleum, der mandag kom tilbage i handel på fondsbørsen efter flere måneders børspause, fordi der har været usikkerhed om, hvorvidt selskabet kan overholde børsens regler.

Mandag blev det færøske olieselskab budt velkommen tilbage med et massivt kursfald på 26 pct., men tirsdag blev en god del af det tabte hentet tilbage igen, da Atlantic Petroleum steg med 19,7 pct. Onsdag middag falder aktien 3,6 pct. til 6,75 kr.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder