Aktier/middag: Fristende udsalgspriser sender Vestas og Netcompany op

Udgivet den 25-11-2021  |  kl. 11:39  |  
Arkiv: Foto

Nervøsiteten og kursfaldene i begyndelsen af ugen er torsdag middag afløst af pæne stigninger på det danske aktiemarked, hvor blandt andet Vestas, Netcompany og Rockwool løber med opmærksomheden.

Det danske eliteindeks, C25, stiger 1,2 pct. til 1929,30 efter fald på 3,2 pct. tirsdag og 0,2 pct. onsdag, hvor markedet især tirsdag virkede bekymret over voksende smittetal i Europa og rentestigninger på obligationsmarkedet.

Men markedet er lynhurtigt landet på benene igen, konstaterer chefhandler i Danske Bank Mads Zink.

Han peger på, at der i starten af ugen var nogle, der var nervøse for, om det kunne være starten på en længerevarende korrektion.

- Men det var altså bare et lille bump på vejen. De her bump kommer vi til at se flere af, som markedet er nu sammenlignet med for et halvt år siden, men der er kommet ro på igen, siger Mads Zink til MarketWire.

- Der er ikke rigtigt gode alternativer til aktier, og investorerne vælger altså nu igen at købe, fortsætter han.

Onsdag blev det seneste mødereferat fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggjort. Det viste, at chefgruppen diskuterede en mulig hurtigere afvikling af de kvantitative lempelser.

Men det formåede ikke at ødelægge stemningen onsdag i USA, og torsdag er det amerikanske marked lukket på grund af Thankgiving.

- Det betyder, at der nok er udsigt til en flad udvikling på markederne de næste dage, og det gør bare, at stabiliteten kommer endnu mere tilbage i markedet, vurderer Mads Zink.

ROCKWOOL I TOP

I top fem af det danske C25-indeks stiger Rockwool med 2,2 pct. til 2950 kr. efter et lidt større dyk onsdag i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Her blev der meldt om uændrede forventninger, men stigende udgifter til energi, produktionsmaterialer og logistik, der betyder yderligere og hurtigere prisjusteringer. Omsætningen steg i kvartalet, men galopperende omkostninger betød en lille skuffelse på indtjeningssiden i perioden.

Ifølge Janne Vincent Kjær, analytiker i Jyske Bank, er det i høj grad den generelle udvikling på det danske marked torsdag, der løfter Rockwool.

- Der er ikke noget selskabsspecifikt, som skal forklare den bevægelse, siger hun til MarketWire.

- Markedet er generelt oppe, og den følger de andre danske aktier op, så det er måske nærmere forklaringen, fortsætter hun.

Med i toppen er også Vestas, der retter sig 3,1 pct. til 220,40 kr., efter fald i begyndelsen af ugen oven på hackerangrebet i weekenden. Også Netcompany ligger 2,5 pct. højere i 713 kr. efter et dyk tirsdag på 4,6 pct. oven i et fald på 3,9 pct. mandag.

- Jeg tror, at der nu er fokus på nogle af de aktier, der har fået flest klø. Og Danmark er jo et af de markeder med flest højmultiple aktier. Det er dem, der har fået flest klø, så vi ser også, at Danmark i dag præsterer bedre end Europa. Der er egentlig bare fokus på, at finde nogle af de aktier, der har fået flest klø de seneste dage og samle dem op, siger Mads Zink.

Med fremme er også Demant, der stiger 2,8 pct. efter fald ugens første tre børsdage og et dyk på hele 5,5 pct. tirsdag.

Chr. Hansen har fået indledt aktiedækningen hos Danske Bank, der indleder med anbefalingen "sælg" og kursmålet 440 kr. Det fremgår af data fra PLX.AI.

Aktien falder 1,4 pct. til 505,20 kr. Der fragår torsdag i øvrigt retten til et udbytte på 6,54 kr. i Chr. Hansen-aktien.

GREENMOBILITY KØBER HOLLANDSK SELSKAB

Greenmobility har skrevet under på en aftale om at købe Fetch Carsharing i Holland og vil dermed udvide til Amsterdam.

Det oplyser selskabet i en meddelelse torsdag.

Aftalen gør Holland til det sjette land og Amsterdam til den 11. by, som delebilstjenesten føjer til sit verdenskort. Aktien stiger 0,9 pct. til 110 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder