Aktier/middag: ISS og Danske Bank er hårdest ramt på blodrød dag

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 11:11  |  
ISS - Rengøring

Stemningen er gået fra sur til værre på det danske marked mandag, hvor C25-indekset ved middagstid falder med 1,1 pct. til 1476,82.

Novo Nordisk er den eneste grønne aktie i indekset, mens Danske Bank og ISS omvendt indtager bundplaceringer, på en dag hvor fortsatte høje smittetal for cvoid-19 flere steder i verden tynger humøret.

- Vi ser en sur stemning i kølvandet på de bevægelser, vi fik fra USA i fredags og Asien her til morgen. Der er selvfølgelig bekymring om coronasmitten, som har udviklet sig værre her i de seneste dage, og det giver frygt for, at vi skal ud i nye nedlukninger, og det præger markederne, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

De ledende indeks i Europa ligger mandag med fald i niveauet 2-3 pct.

Novo Nordisk-aktiens defensive karakter er med til at holde hånden under aktien, der stiger 0,5 pct. til 437 kr., men ellers er indekset badet i rødt.

Værst står det til for ISS og Danske Bank.

Mandag har Danske Banks hvidvasksag atter fundet vej til forsiderne. Politiken, som sammen med blandt andet DR og Berlingske har fået adgang til tusindvis af hemmelige dokumenter, skriver, at narkohandlere, våbensmuglere og mafiaklaner er nogle af dem, som Danske Banks kunder i den nu lukkede estiske afdeling havde forbindelse til.

Og det er den historie, som mandag tynger aktien og dens branchefæller, vurderer Martin Munk.

- Finans er faktisk den mest faldende sektor i Europa, siger han.

Danske Bank falder 3,7 pct. til 81,32 kr.

Jyske Bank falder 3 pct. til 183 kr., mens Nordea, der sent fredag gik gentaget kreditvurderingen "AA-" hos Fitch, falder 5,2 pct. til 46,40 kr.

Udsigterne for kreditvurderingen er dog negative, hvilket indikerer, at der er risiko for en nedjustering senere.

Rockwool har fået løftet kursmålet hos Exane BNP Paribas til 2200 kr. fra 2065 kr. Finanshuset har gentaget anbefalingen "neutral".

Aktien falder 2,4 pct. til 2238 kr.

ISS PRESSES TIL BUNDS

ISS må mandag tage til takke med titlen som den mest faldende aktie i det danske eliteindeks. Aktien taber 4,4 pct. til 86,78 kr., og kigger man på konkurrenten Sodexo ses fald i samme størrelsesorden.

Jyske Banks senioraktierådgiver vurderer, at det kan være frygten for nye nedlukninger, der tynger aktien.

- Der er tale om en sektorbevægelse, og det hænger nok sammen med, at ISS var hårdt ramt på toplinjen og bundlinjen, da vi lukkede meget ned i foråret, forklarer han.

OPMÆRKSOMHED PÅ G4S

Blandt sidepapirerne har handlerne opmærksomheden rettet mod G4S, der er kommet med en opdatering for årets første otte måneder, hvor omsætningen faldt med 1,9 pct. Indtjeningen er til gengæld foran 2019-niveau.

Oplysningerne kommer, efter at BC Partners og Gardaworld i sidste uge annoncerede et potentielt bud på 190 pence per aktie.

Fredag afviste sikringskoncerns største aktionær, Schroders, købstilbuddet fra BC Partners og Gardaworld, som også sikringskoncernens bestyrelse tidligere har afvist som utilstrækkeligt.

Schroders erklærede sig dog også åben for en handel ved en fair pris, som "mere præcist reflekterer multiplerne hos konkurrenter, synergier og andre strategiske fordele, som en køber vil nyde godt af". Det meddelte chefen for Schroders britiske aktieafdeling, Sue Noffke, i en email til Ritzau Finans.

G4S-aktien taber 2,4 pct. til 15,30 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder