Aktier/middag: Jyske og Danske følger optur for europæiske banker

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 11:38  |  

Jyske Bank og Danske Bank ligger i førerfeltet af et let stigende dansk C25-indeks og følger torsdag middag en positiv tendens blandt de europæiske finansaktier efter onsdagens rentemøde i USA.

Mens Federal Reserve onsdag aften som ventet sænkede sin ledende rente med 25 basispoint, så var rentekomitéen ifølge chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank overraskende afvisende over for yderligere rentenedsættelser.

- De vurderer, at der ikke kommer yderligere rentenedsættelser frem til udgangen af 2020. Det er betydeligt mindre end både rentemarkedet og vi forventer, skriver han i en kommentar.

FINANSAKTIER VISER GODE TAKTER

Meldingerne sendte onsdag aften renterne på de amerikanske statsobligationer op, og bankerne - som sukker efter en højere renteniveau - fulgte med op og trodsede fald i flere andre sektorer.

I det store europæiske Stoxx 600-indeks ligger bankerne da også helt fremme og stiger som sektor torsdag middag med 1,7 pct. Herhjemme ligger C25-indekset samtidig 0,3 pct. højere i 1146,86 - understøttet af Jyske Bank med en stigning på 2,3 pct. til 209,60 kr., og Danske Bank med et plus på 1,7 pct. til 97,22 kr.

- Der er kommet lidt mere gang i aktiviteten i forhold til i går. Vi havde jo rentemødet i USA i går aftes, som måske afholdt nogen fra at tage de store positioner, så likviditetsmæssigt hjælper det på det, at det er overstået, siger Nikolaj Holmsgaard som er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Der er også opmærksomhed om Novo Nordisk forud for en ventet godkendelse af diabetespillen oral Semaglutid i USA.

- Fredag er det præcist seks måneder, siden Novo Nordisk indsendte ansøgningen om godkendelse af oral Semaglutid i USA, hvilket betyder, at en forventet godkendelse bør blive annonceret fredag, noterer Jyske Bank.

Selv om en godkendelse er ventet har Jyske Bank forud for begivenheden hævet sit kursmål for aktien til 385 kr. fra 365 kr.

FINANSHUS SÆNKER SIMCORP

I bunden af C25 findes Simcorp med et fald på 2,3 pct. til 612,50 kr., efter at ABG Sundal Collier har lavet en større analyse om sektoren og på den baggrund har sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold". Kursmålet er samtidig skåret til 545 kr. fra 620 kr.

Der er også analysenyt om FLSmidth, som har fået en købsanbefaling hos storbanken HSBC med et kursmål 341 kr. Det til trods ligger aktien dog 0,1 pct. lavere i 306,80 kr.

Udenfor det danske eliteindeks er der positivt spot på biotekselskabet Onxeo, der onsdag aften meddelte om positive resultater med lægemiddelkandidaten Asidna i kombination med klassisk kemoterapi. Aktien stiger med 9,7 pct. til 5 kr.

Zealand Pharma har desuden fået sænket anbefalingen hos det franske finanshus Oddo BHF til "neutral" fra "køb". Kursmålet er dog blevet løftet til 171 kr. fra 153 kr. Aktien falder 0,9 pct. til 167,40 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder